Košarka

Bojan Bogdanović prvi strijelac Fenerbahčea u pobjedi protiv Kolejlilera

Igor Šestak • ponedjeljak, 22.10.2012.
Bojan Bogdanović prvi strijelac Fenerbahčea u pobjedi protiv Kolejlilera
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U drugom kolu turskog košarkaškog prvenstva do drugih pobjeda stigle su momčadi Galatasaraya, Fenerbahčea i Pinar Karsiyake, koja je u svojoj dvorani nadigrala Bešiktaš. U akciji su bili i hrvatski košarkaši, a najviše se istaknuo Bojan Bogdanović, koji je u pobjedu Fenerbahčea ugradio 21 poen.

Košarkaši Fenerbahče Ülkera dobro su otvorili novu sezonu. U prvom kolu turskog prvenstva na gostovanju su pobijedili Erdemir, a nakon euroligaške pobjede u Ljubljani, s pozitivnim su nizom nastavili i u drugom kolu TBL-a. U goste im je stigla momčad Kolejlilera iz Ankare i pružila vrlo dobar otpor, ali je momčad Simonea Pianigianija slavila sa 79:77.

Domaćini su dobili prvu četvrtinu sa sedam poena prednosti, ali su u drugih deset minuta postigli tek 11 poena i na odmor otišli s minimalnim zaostatkom. U trećoj dionici su uspjeli vratiti vodstvo i sačuvati ga do kraja za drugu pobjedu u ligi. Prvo ime u momčadi Fenerbahčea bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Za nešto manje od 28 minuta na parketu Bojan je zabio 21 poen te upisao tri skoka. Bogdanović je čak 11 puta išao na liniju slobodnih bacanja, a precizan je bio devet puta. Za dva poena je šutirao 3/6, a za tri poena 2/5. U domaćoj momčadi još se istaknuo Emir Preldžić sa 16 poena, dok je goste s 22 poena predvodio Jovo Stanojević.

Galatasaray je do druge pobjede stigao preko Aliage Petkim, a do rezultata 79:67 su ga vodili Hawkins s 23, Mačvan sa 17 i Arslan s 15 poena. U redovima gostiju istaknuo se Görkem s 24 poena.

Dvije pobjede u prva dva kola ima i Pinar Karsiyaka. U drugom kolu u goste mu je stigao Bešiktaš, a domaćini su odigrali odlično prvo poluvrijeme i na odmor otišli sa 17 poena prednosti. Bešiktaš je u nastavku smanjio zaostatak, ali do preokreta nije mogao. Prvi strijelac Pinara bio je Diebler sa 16 poena, a po 15 su zabili Dixon i Aminu. Bešiktaš je sa 16 poena predvodio Crnogorac Vladimir Dašić, a poen manje je postigao Gašper Vidmar. Damir Markota je igrao 26 minuta i upisao osam poena i četiri skoka, uz šut iz igre 3/6.

Vrlo neizvjesno bilo je u utakmici Turk Telekoma i Antalyje, a s poenom prednosti su slavili domaćini za koje je 19 poena upisao Brown. Drago Pašalić je na parketu proveo devet minuta, ali nije uspio pogoditi niti jedan od svoja četiri šuta pa je okončao susret bez poena.

Tofaš je u svojoj dvorani pobijedio Mersin sa 71:68, uz osam poena Tomislava Ružića za nešto manje od 30 minuta na parketu. Ružić je iz igre šutirao 4/8, a imao je i šest skokova. Prvo ime Tofaša bio je Burtt s 23 poena. Svoje prve pobjede u drugom su kolu ubilježili Erdemir na gostovanju kod Gaziantepa i Banvit protiv Olin Edirnea. Drugo kolo okončat će u ponedjeljak Hacettepe i Anadolu Efes Stanka Baraća.

TBL, rezultati drugog kola:
Tofaš - Mersin 71;68
Royal Hali Gaziantep - Erdemir 75:78
Galatasaray - Aliaga Petkim 79:67
Turk Telekom - Antalya 76.75
Pinar Karsiyaka - Bešiktaš 86:79
Banvit - Olin Edirne 62:51
Fenerbahče Ülker - Ankara Kolejliler 79:77
Hacettepe - Anadolu Efes, ponedjeljak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lumbo122.10.2012. u 11:06
    "...U trećoj dionici su uspjeli vratiti vodstvo i sačuvati ga do kraja za drugu pobjedu u ligi..." E moj novinar, nisi ni izvještaj pročitao kako treba, gosti su vodili u zadnjoj četvrtini od pred sam kraj. bilo je 4 razlike i napad za goste minut i par sekundi prije kraja a u zadnju... [više na forumu]
    lumbo1