Automoto

Lorenzo: "Skoro sam izletio, imao sam puno sreće"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 22.10.2012.
Lorenzo: "Skoro sam izletio, imao sam puno sreće"
Foto: EPA

Velika nagrada Malezije prošla je u znaku kišnog vremena, zbog čega je utrka na kraju i prekinuta. Jorge Lorenzo je osvojio drugo mjesto i zadržao velike izglede za osvajanjem naslova, ali svjestan je koliko je sreće imao u Sepangu.

Pobjedom u Sepangu Dani Pedrosa je dvije utrke prije kraja smanjio prednost Jorgea Lorenza na 23 boda. To je još uvijek velik bodovni razmak, mada je malo nedostajalo da se Svjetsko prvenstvo sasvim zakomplicira nakon Velike nagrade Malezije.

Naime, prije nego što je utrka prekinuta, Lorenzo je opasno "zaplesao" na stazi i nije bio daleko da odustane. "U zadnjem krugu sam skoro izletio, imao sam puno sreće", rekao je i sam Španjolac, znajući da bi takav rasplet sve vratio na početak.

"Jedna nula ovdje i prvenstvo bi postalo mnogo teže. Drugo mjesto je dobro", nastavio je Španjolac na Yamahi, dodajući još nešto: "Danas nam je utrka bila izrazito teška jer smo se odlučili za mekšu stražnju gumu."

"Nije bilo toliko kiše u početku i pritiskao sam kako bih stvorio prednost. Kasnije kad je kiša pojačala nisam više imao toliko gume i mučio sam se više od konkurenata", objasnio je Lorenzo, kojem su za naslov dovoljna dva plasmana na postolje u preostale dvije utrke.

S druge strane, Pedrosi ne pomaže ni sjajna forma i osvojenih pet od posljednjih šest utrka, bodovni zaostatak sredinom sezone mogao bi se pokazati prevelikim. "Ovo je sjajan osjećaj, bila je to teška utrka, u početku sam pokušao pratiti Jorgea, a on je u uvodnim krugovima bio zaista brz", riječi su kojima se vozač Repsol Honde osvrnuo na utrku u Sepangu.

"Staza nije bila toliko loša, uspio sam uhvatiti ritam i voziti slična vremena po krugovima", nastavio je, komentirajući za kraj i pretjecanje Lorenza: "Nisam znao što će biti s krajem utrke pa sam se odlučio pokušati proći ispred njega i odraditi par dobrih krugova. Ubrzo je kiša znatno pojačala."

Sljedeća utrka na rasporedu je nadolazećeg vikenda u Australiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!