Rukomet

U Sisciji zadovoljni ždrijebom: "Slovenci su favoriti, ali bili su i Ukrajinci"

Iz Siska:Branimir Korać • utorak, 23.10.2012.
U Sisciji zadovoljni ždrijebom: "Slovenci su favoriti, ali bili su i Ukrajinci"

Rukometaši Siscije saznali su protivnika u trećem kolu EHF Europskog kupa. Momčad Josipa Ražića igrat će protiv Maribora i u taj susret ne ulazi kao favorit, ali vjeruje u prolaz...

Nakon uspješno odrađenog posla u Ukrajini i prolaska u treće kolo EHF Europskog kupa, rukometašima Siscije se ispunila želja. Neće na novi daleki put, dobili su atraktivnog protivnoga, ali i protivnika za kojeg smatraju da s njima mogu igrati.

Treće kolo Siščanima je donijelo slovenskog predstavnika Maribor koji u svojem sastavu ima i četvoricu Hrvata među kojima i dvojicu donedavnih članova Siscije. Dres Siscije ne tako davno su nosili Mate Svalina i Nikola Špelić dok su tu još i bivši igrači CO Zagreba Ivan Pešić i Marko Tarabocchia.

Marko Šibila, trener Maribora: "Sve momčadi koje su došle do ove faze natjecanja su dobre. Ipak, možemo biti zadovoljni, dobili smo protivnika koji nije nepobjediv i imamo šanse za prolazak dalje. Momčad Siscije ne poznajem baš dobro, ali sam siguran da su odlična ekipa. Mi ćemo učiniti sve da ispunimo cilj i plasiramo se u skupine."

Nikola Špelić: "Mislim da imamo dobre šanse za prolazak u skupine. Gledajući naše igre u posljednje vrijeme, ako nastavimo u tom ritmu, ne bi trebali imati većih problema protiv Siscije. Sretan sam što ću ponovno doći u Sisak i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat."

Maribor je težak protivnik, vrlo dobra ekipa, ali u Sisciji se ne predavaju unaprijed i uvjereni su da se mogu nositi sa Slovencima.

"Zadovoljni smo sa ždrijebom, posebno zbog blizine putovanja i smanjenih troškova. Mislim da možemo igrati s njima, oni su favoriti i šanse procjenjujem 60:40, ali tako je negdje bilo i prije Dinama pa smo prošli dalje i to na gostujućem terenu. Maribor mi je dobro poznat, dosta sam ih pratio jer je tu dosta naših igrača. Ostali su oslabljeni u odnosu na start sezone jer im je otišao najbolji igrač Vugrinec, ali su i dalje jako dobri", rekao nam je trener Siščana Josip Ražić.

Prije Maribora Siscia je eliminirala poltavski Dinamo u dvije vrlo teške utakmice zahvaljujući ponajprije odličnoj obrani.

"Znali smo da će biti teško protiv njih, ali dobro smo ih snimili i to je bilo ključno. Vidjeli smo da su fizički vrlo jaki, visoki, ali i teški stoga smo znali da je ključ prva utakmica, da ćemo u drugoj biti svježiji. Tako je i bilo, nakon minus jedan u prvoj utakmici naše šanse su naglo porasle. Bilo je teško i jer smo bili žrtve klasičnog domaćinskog suđenja, suci iz Azerbajdžana su dosta pomagali domaćinu, ali to je samo dodatno nabrijalo moje igrače koji su još jače pritisnuli u obrani i izborili prolaz", dodao je trener Siscije.

Još uvijek ne razmišlja o Mariboru jer je pred momčadi težak posao u nastavku prvenstva.

"Umorni smo od tog dugog putovanja u Ukrajinu, a već u srijedu imamo doma jako dobri Poreč, a zatim u subotu gostovanje kod Dubrave koja je neporažena na svom parketu. O Mariboru ćemo kasnije razmišljati, nama su prioritet ova dva susreta i ako tu dođemo do dvije pobjede, Božić ćemo dočekati na vrhu ljestvice", zaključio je Ražić.

Dvoboje protiv Maribora Siscia će odraditi 24. ili 25. studenog i 1. ili 2. prosinca. Prva utakmica je u Sisku. U drugom kolu EHF Europskog kupa slovenski predstavnik je bio bolji od islandskog Kopavogura s 42:25 i 35:25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!