Nogomet

Englezi slave 150 godina utakmicama s Brazilom, Irskom i Škotskom

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.10.2012.
Englezi slave 150 godina utakmicama s Brazilom, Irskom i Škotskom
Foto: Martina Japundžić

Engleski nogometni savez sljedeće godine će obilježiti 150 godina od svog osnivanja. Za tu prigodu odigrat će tri prijateljske utakmice s pomno biranim protivnicima - Brazilom, Škotskom i Irskom...

Sljedeća godina bit će slavljenička za Engleski nogometni savez. 1863. godine je osnovan FA, a sljedeće godine upriličit će se niz događanja koji će biti u sklopu proslave 150 godina postojanja.

Za tu prigodu Englezi su organizirali i odigravanje tri prijateljska susreta i to protiv najnogometnije nacije svijeta Brazila te reprezentacijama starih rivala Republike Irske i Škotske.

Na Wembleyju će tako Brazil gostovati 6. veljače, Republika Irska 29. svibnja, a Škotska 14. kolovoza.

"Velika je čast biti na čelu Engleskog nogometnog saveza u trenutku kada ulazi u 150. godišnjicu djelovanja. Od osnivanja Saveza, nogomet se strahovito razvijao. Osnivači saveza su imali viziju kako uvesti red i organizaciju, ali sumnjam da su mislili da će nogomet ovoliko značiti narodu u budućnosti", rekao je predsjednik FA-a David Bernstein.

Bernstein je dodao da će engleska reprezentacija u 2013. godini u slavljeničkim utakmicama nastupiti u zlatnoj dekoraciji dresova s tekstom s osnivačke skupštine ispod grba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!