Nogomet

Pranjić dobio novog trenera, Bjelanović ostao bez svog

Mišo Gulić • srijeda, 24.10.2012.
Pranjić dobio novog trenera, Bjelanović ostao bez svog
Foto: Davor Sajko

Loša prvenstvena forma pokazala se kobna za trenere portugalskog Sportinga, čije boje brani Danijel Pranjić, te rumunjskog Cluja u kojem plaću zarađuje Saša Bjelanović...

Hrvatski internacionalci Danijel Pranjić i Saša Bjelanović od ovog tjedna bit će pod paskom novih trenera, jer su dosadašnji stratezi Sportinga i Cluja, zbog loših rezultata, morali svoje mjesto prepustiti drugom.

Sporting je već ranije ovog mjeseca smijenio s dužnosti Ricarda Sa Pintu kojega je privremeno zamijenio Oceano Cruz, a rješenje za cijelu sezonu pronašli su u Belgijcu Franku Vercauterenu.

Vercauteren je svoje najveće trenerske uspjehe ostvario s Anderlechtom s kojim je osvojio tri belgijska prvenstva, bio je također i trener Genka, ali i reprezentacije Belgije. Prije nego je preuzeo Sporting, zadnje znanje dijelio je u Al Jaziri.

Bez trenera je također ostao i Saša Bjelanović, član CFR Cluja koji je u utorak došao do boda na vrućem gostovanju kod Galatasaraya, no unatoč ukupno vrlo dobra četiri boda u Ligi prvaka, Ioanu Andoneu presudila je loša ligaška forma.

Cluj u rumunjskom prvenstvu trenutno drži tek desetu poziciju, a kap koja je vjerojatno prelila čašu bio je domaći poraz od Viitorula Constanţe, drugi u nizu, što je značilo da je vodeća Steaua pobjegla na velikih 13 bodova razlike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!