Rukomet

Momir Ilić se oprašta od reprezentacije nakon SP-a u Španjolskoj

Mihaela Bradovski • petak, 26.10.2012.
Momir Ilić se oprašta od reprezentacije nakon SP-a u Španjolskoj
Foto: Dario Dodić

Kapetan rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić najavio je kako će reprezentativnu karijeru završiti početkom sljedeće godine nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj...

Prvo ime srpske rukometne reprezentacije, kapetan Momir Ilić, najavio je oproštaj od reprezentativnog dresa. Ilić će u dresu Srbije još odraditi Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj nakon čega će se povući u reprezentativnu mirovinu.

Kapetan Srbije ima vrlo naporan klupski ritam s Kielom, a ozljede sve više pritišću i praktički je nemoguće igrati na najvišoj razini toliki broj utakmica s takvim problemima. Stoga je odlučio okrenuti novu stranicu i posvetiti se samo Kielu.

"Mislim da je došlo vrijeme za mlađe igrače, ja se lagano od svih opraštam i nisam siguran da se mogu zamisliti u dresu reprezentacije i nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. O odlasku sam razmišljao još nakon srebra u Beogradu, Olimpijske igre sam odigrao pod blokadom zbog bolova u leđima i posljedice te akcije još uvijek osjećam", rekao je Ilić za Novosti.

Vanjski igrač reprezentacije Srbije ipak smatra da njegovim odlaskom Srbija neće izgubiti previše jer dolaze mladi i talentirani igrači.

"Mladi igrači me oduševljavaju. Nemanja Ilić je sjajan, Marsenić je jedan od najboljih mladih pivota svijeta, Uroš Mitrović nakon ozljeda igra sve bolje, nema straha."

Od svog vjerojatno posljednjeg velikog natjecanja očekuje puno. "Drugi smo u Europi i zanima me samo medalja. Imamo najlakšu skupinu dosad i do siječnja dovoljno vremena da se posložimo kako želimo. Dosta starijih igtrača će se željeti oprostiti od reprezentacije baš medaljom, bila bi to sjajna smjena generacija. Mirno bismo mogli mlađima prepustiti reprezentaciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!