Zimski sportovi

Patrick Kane došao Tyleru Seguinu, novi egzodus Kanađana, odličan posao Libereca

Ivan Dominik • petak, 26.10.2012.
Patrick Kane došao Tyleru Seguinu, novi egzodus Kanađana, odličan posao Libereca

Budući da se dogovor u NHL-u oko završetka lockouta još uvije ne nazire, već se, dapače, situacija sve više pogoršava, mnogi su igrači najbolje hokejske lige svijeta još uvijek odlučni u odlasku iz Sjeverne Amerike put mnogih europskih liga. Tako je tijekom tekućeg tjedna nekoliko renomiranih hokejaša ponovno otišlo "preko bare", a među njima se od velikih zvijezda Lige najviše ističe - Patrick Kane...

Nakon što su nešto ranije švedski bek Winnipeg Jetsa Tobias Enstrom i kanadski napadač NJ Devilsa, David Clarkson pojačali EBEL i Red Bull Salzburg te nakon što je Eric Fehr potpisao za finski HPK, počeo se događati novi "mini egzodus" renomiranih hokejaša iz NHL-a u Europu.

Najzanimljivije glasine

Odlični mladi američki napadač Toronto Maple Leafsa, a nekad Philadelphia Flyersa, James van Riemsdyk, blizu je potpisivanja ugovora s finskom Tapparom koja igra u najjačoj finskoj ligi - SM-liigi, gdje bi se mogao pridružiti još jednom NHL-ovcu, Kurtisu Fosteru.

Šveđanin Nicklas Grossman, koji je branič Flyersa, mogao bi završiti u IF Akersu u trećoj švedskoj ligi, dok se golmanu Vancouver Canucksa, Coryju Schneideru, predviđa nastavak karijere u Švicarskoj, koja je očito još mnogo prije postala "obećana zemlja" za Kanađane.

Napadač Devilsa te bek i napadač Jetsa bili su samo uvertira za ono što se događalo kasnije. Naime, poslije Fehra, velikog i poznatog ofenzivca koji je igrao i s Ovečkinom u najboljim danima Washington Capitalsa, a sada je iz Winnipega otišao u finski HPK, otiša je također iz Kanade i Clarke MacArthur.

Napadač Toronto Maple Leafsa napustio je klub i svoju domovinu kako bi se nastanio u njemačkoj drugoj ligi i klubu Eispiraten iz Crimmitschaua. Poslije njega je odličan transfer i to u SM-liigu ostvario i bek Minnesota Wilda, Kurtis Foster, koji je stigao u finsku Tapparu.

Novi igrači češkog Libereca u prvoj ligi te zemlje postali su kanadski crnoputi napadači Wayne Simmonds iz Philadelphia Flyersa te Chris Stewart iz St. Louis Bluesa. Oni su odlaskom iz NHL-a obukli dresove Bijelih tigorva te će zaigrati u češkom prvenstvu. Sredinu je promijenio i Šveđanin Jhonas Enroth, drugi vratar Buffalo Sabresa, koji je potpisao za IK Huddinge, klub iz trećeg razreda švedskog hokeja.

A najveće iznenađenje i ime tjedna koje se zaputilo na Stari kontinent ponukan lockoutom u NHL-u jest ono američkog reprezentativca i ponajboljeg napadača NHL-a, Patricka Kanea. Povijesni prvi izbor drafta iz 2007. godine, osvajač Stanleyjevog Kupa iz 2010. godine, kada je za svoj Chicago postigao i pobjednički pogodak u Philadelhiji, te reprezentativac SAD-a i olimpijac - postao je novi igrač švicarskog Biela.

Hokejaš Chicago Blackhawksa, koji je sa svoje 23 godine i već pet punih sezona u NHL-u ostvario čak 369 bodova u 399 utakmica od čega 126 golova, pridružio se tako u Bielu još jednom mladom i perspektivnom napadaču, Tyleru Seguinu iz Bruinsa koji već neko vrijeme igra u Švicarskoj. Amerikanac koji još nikad nije propustio NHL doigravanje te u njemu ima 52 boda u 51 utakmici uz 20 golova, postao je tako jedna od najvećih zvijezda koje su tijekom tekućeg lockouta NHL zamijenile Europom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 18:52
    Ovaj Lokaut je dobra stvar za Evropljane-bar na ovim klizalištima ima veliki broj velikih hokejaških zvijezda
    Obrisan korisnik