Nogomet

Video: Šahtar sa Srnom, bez Eduarda, do 13. uzastopne pobjede u prvenstvu

Borna Rupnik • subota, 27.10.2012.
Video: Šahtar sa Srnom, bez Eduarda, do 13. uzastopne pobjede u prvenstvu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što su skinuli skalp europskom prvaku, nogometaši Šahtara sačuvali su i svoj savršeni niz u ukrajinskom prvenstvu. S minimalnih 1:0 bili su bolji od Tavrije, dok Kayserispor Roberta Prosinečkog nije uspio iznenaditi vodeći Galatasaray...

Ni u 13. kolu domaće lige igrači Šahtara nisu ispustili svoj maksimalni učinak. Ubilježili su 13. pobjedu, na gostovanju kod Tavrije, za što im je bio dostatan i jedan pogodak.

Strijelac je bio Brazilac Teixeira u 49. minuti, nakon što je primio loptu u šesnaestercu i iz blizine je poslao u bliže rašlje suparničkog gola.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Šahtara, Darijo Srna, odigrao je cijelu utakmicu, a Eduardo da Silva ovoga puta nije bio u konkurenciji za Lucescuov sastav.

Dynamo iz Kijeva i Dnipro svoje susrete 13. kola igraju u nedjelju. Uz utakmicu više, Šahtar ima čak 15 bodova prednosti nad svojim prvim pratiteljima.

Robert Prosinečki još je jednom morao priznati poraz na klupi Kayserispora. U Istanbulu je bio bolji vodeći Galatasaray, rezultatom 3:0. Sve je bilo gotovo već u prvom dijelu, kada su mrežu gostiju pogađali Bulut, Cris i Yilmaz. Kayserispor se tako našao u zoni ispadanja, a u leđa mu gleda samo Elazigspor, jedina momčad turskog prvenstva bez pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 22:16
    isto vrijedi i za prosinečkog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 22:15
    za dudua je najbolje da se vrati u hnl. recimo varteks.
    Obrisan korisnik
  • Yurraz27.10.2012. u 21:16
    Dudu mora razmislit o promjeni kluba. Ne igra LP, ne igra ligu. Bez obzira na silne rotacije koje radi Lucescu, jako ga rijetko koristi kad je frka, a on mora i može igrat i na višoj razini od Šahtara u kontinuitetu. Jebeni Taylor, ko zna di bi sad Dudu bio...
    Yurraz
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 20:44
    Šahtar grabi naprijed... mogu ih vidjeti ne samo kao prvake Ukrajine, već i kao polufinaliste Lige Prvaka...
    Obrisan korisnik