Automoto

Stoner: "Cijeli vikend je bio gotovo idealan"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 29.10.2012.
Stoner: "Cijeli vikend je bio gotovo idealan"
Foto: Milan Bandur

Australac Casey Stoner na najbolji mogući način oprostio se od domaće staze uoči odlaska u vozačku mirovinu. Slavio je još jednom na Phillip Islandu, u utrci na kojoj je Jorge Lorenzo osigurao drugi naslov svjetskog prvaka.

Nakon što je bio najbrži u kvalifikacijama, Casey Stoner je nastavio s nizom pobjeda na Velikoj nagradi Australije, koji datira od 2007. godine. Uoči odlaska u vozačku mirovinu, ovo slavlje bilo mu je posebno značajno.

"Cijeli vikend je bio gotovo idealan", rekao je odmah Stoner, uz osvrt na atmosferu na tribinama. "Navijači su bili sjajni, nikad nisam vidio toliku gužvu ovdje, a znam da je dobar dio ljudi došao mene gledati. Sjajan je to osjećaj za mene i velika čast što kao Australac činim mnoge ponosnima."

"Danas je bilo fantastično, bližimo se kraju teške godine, a nema boljeg načina od slavlja pred domaćim navijačima", nastavio je prošlogodišnji svjetski prvak. Inače, u nedjelju je na stazi bilo rekordnih 122 470 posjetitelja.

Osvrnuo se i na tijek sezone nakon što je jedan dio propustio zbog ozljede: "U posljednje tri utrke probili smo se od trećeg startnog reda, preko drugog pa sve do prvog. Rezultati su također bili u skladu s tim, bili smo peti, treći pa prvi."

"Fantastičan je to napredak, a meni je bilo veoma važno da ostvarim još jednu pobjedu prije nego što se oprostim. Učinio sam to na domaćoj utrci, što je poput bajke", zaključio je Australac koji će mnogo nedostajati MotoGP-u.

Ovog vikenda drugim mjestom se morao zadovoljiti Jorge Lorenzo, ali je i s tim rezultatom osigurao drugi naslov svjetskog prvaka. Za razliku od prvog do kojeg je došao 2010. godine, ovaj put je u Repsol Hondi imao znatno većeg suparnika pa mu je ovaj uspjeh još draži.

"Zaista sam sretan, samo mi znamo kako je teško boriti se protiv vozača kao što su Casey i Dani i s pogonima poput Hondinog", riječi su Lorenza, koji je dodao: "Bilo je teško, moraš biti dobar u kontinuitetu, nikad ne raditi pogreške, uvijek pokušavati završiti utrku i ostati usredotočen."

"Danas je poseban dan. Želim zahvaliti svim ljudima koji su vjerovali u mene i koji su željeli da pobijedim", na kraju je poručio Španjolac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!