Rukomet

Zaboravili na Lajosa Mocsaija

Ivana Strahija • ponedjeljak, 29.10.2012.
Zaboravili na Lajosa Mocsaija
Foto: Dario Dodić

Mađarski prvak Veszprem nije se baš proslavio ponašanjem prema svom bivšem treneru, izborniku mađarske rukometne reprezentacije. Za Lajosa Mocsaija naime nije bilo mjesta u VIP loži na susretu Veszprema i Kiela...

18. listopada Veszprem je u svojoj dvorani ugostio njemački Kiel u četvrtom kolu Lige prvaka, a tek je ovog vikenda u javnost izašlo kako se Klub prilično neprimjereno ponio prema svom bivšem treneru i aktualnom izborniku mađarske rukometne reprezentacije, Lajosu Mocsaiju.

Za izbornika se naime nije našlo mjesta u VIP loži, pa je utakmicu, i pobjedu Veszprema od 31:30, gledao kao "obični smrtnik" iz gledališta. Mocsai, čini se, nije ništa zamjerio Klubu kojeg je vodio pet godina, od 2007. do 2012.

"Mogu reći da mi je bilo još i bolje, utakmicu sam vidio savršeno, a imao sam i priliku biti među ljudima, osjetiti navijanje i sudjelovati u pravom rukometnom uzbuđenju. To mi je nakon godina na klupi bilo lijepo iskustvo", kazao je izbornik.

O samoj utakmici pak je kazao: "Kao izbornik, volio bih da više domaćih igrača dobije priliku u takvim velikim i jakim utakmicama. Veszprem je napunio redove strancima i opet se pokazalo da tuđe cijenimo više nego svoje domaće."

Mocsai će svoje trupe pokrenuti u srijedu, kad igra prvu utakmicu kvalifikacija za Euro 2014. Mađari su u skupini s Hrvatima, pa će prvu igrati protiv Latvije kod kuće, a onda idu u Slovačku, dok će s momčadi Slavka Goluže snage odmjeriti u travnju iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!