Rukomet

Sršen: "Za Zagreb je najvažnije skupljanje iskustva"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 29.10.2012.
Sršen: "Za Zagreb je najvažnije skupljanje iskustva"
Foto: Davor Sajko

U redovima hrvatskog rukometnog prvaka, momčadi CO Zagreba, od ove sezone igra i Domagoj Sršen, obrambeni igrač porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država...

Lijevi vanjski koji se orijentirao na obranu rođen je pred 22 godine u New Yorku, kamo su se njegovi roditelji otisnuli "trbuhom za kruhom". Domagoj Sršen, tada mnogo manji od sadašnjih 202 centimetara i 114 kilograma, rukometni je put s 14 godina poveo u Metković, potom u drugu momčad Zagreba, pa u Bjelovar i Split te na koncu Zagreb.

Nasljednik Jakova Gojuna

Mnogi Domagoja Sršena vide kao nasljednika Jakova Gojuna u redovima Zagreba. On sam kaže: "Ne zamaram se previše s tim što će biti jednoga dana. Živim, radim i treniram od dana do dana i svaki puta pokušavam dati sve od sebe i u danom trenutku biti u najboljem izdanju. Pritisak mi nije poznat pojam, jer takvog sam karaktera. Opušten sam i uživam u rukometu." Priznaje ipak da bi volio zaigrati u Atletico Madridu, a da mu je uzor, kao izuzetno uspješni rukometaš, Ivan Čupić, koji mu je i rođak.

U skladu sa svojom obrambenom funkcijom, prvi Amerikanac u Ligi prvaka postigao je svega jedan pogodak, no ne smeta ga ta "specijalizacija". U razgovoru za službene internetske stranice Kluba je kazao: "Ne razmišljam na taj način. Sretan sam i zahvalan na svim minutama koje igram, jer sve je to dragocjeno vrijeme za mladog igrača kao što sam ja. Naravno da ne bih imao ništa protiv da zaigram i u napadačkom djelu, ali ne zamaram se time previše. Na meni je da svojoj momčadi pomognem na sve moguće načine, pa ako trener od mene traži samo obranu onda ću se ja pobrinuti da odigram najbolju moguću obranu."

Pomlađeni Zagreb ove sezone u prva četiri kola ima svega tri boda. Sršen smatra kako je primarni cilj ove sezone skupljati iskustvo: "Otišli su mnogi jako vrijedni igrači i sada je na nama mladima da preuzmemo teret i nastavimo pobjedničkim putem. Možda ne možemo već u prvoj sezoni napraviti senzacionalan rezultat, ali za dvije do tri godine mogli bi se boriti za sami vrh. Zasada je najvažnije da steknemo iskustvo."

Reprezentacije

Rukometna reprezentacija SAD-a je poprilično rekreativna družina, koja doduše ima sjajnu atmosferu, no razina igre je prilično slaba, kaže Sršen koji je pod američkim stijegom odigrao dvadesetak utakmica. Veliki mu je san da jednog dana dobije poziv hrvatskog izbornika: "To bi bilo ispunjenje sna iz dva razloga. Prvo, to je moja zemlja bez obzira što sam rođen u New Yorku, a drugo Hrvatska je jedna od najvećih rukometnih sila i tek kada sam ovdje došao igrati uvidio sam što je zaista svjetski kvalitetan rukomet."

Kao glavnog krivca za nezadovoljavajući bodovni učinak u dosadašnjem tijeku Lige prvaka Sršen navodi: "U prvom redu moramo poraditi na koncentraciji u samoj završnici utakmice. Vidjeli ste protiv Minska i Schaffhausena kako smo gubili bodove u posljednjih nekoliko sekundi. To je danak koji plaćamo našem neiskustvu i to je segment igra koji svakako moramo popraviti. Takve početničke greške ne smiju nam se više ponavljati."

Borbu za prolazak u razigravanje CO Zagreb će, po Sršenovom mišljenju, ali i po trenutnom poretku na tablici, voditi s Dinamom iz Minska te Schaffhausenom: "Najveće iznenađenje je svakako Dinamo Minsk i njihovu smo kvalitetu osjetili na vlastitoj koži. To je jedna jako dobra i vrlo borbena ekipa. Uostalom, na gostovanju u Barceloni izgubili su samo s jednim golom zaostatka a to nije mala stvar."

Peto kolo Lige prvaka Zagrebaši će dočekati u Berlinu, gdje će odmjeriti snage s Lisicama Ivana Ninčevića i Denisa Špoljarića. Utakmica je na rasporedu 15. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.10.2012. u 19:37
    lol "poprilično rekreativna družina" koji kontrast
    narada108
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 18:38
    Važno je skupljati iskustva ali važni su i rezultati
    Obrisan korisnik