Zimski sportovi

NHL: Fenomenalan posao Čeških Budejovica, dodatno se pojačala i SM-liiga

Ivan Dominik • ponedjeljak, 29.10.2012.
NHL: Fenomenalan posao Čeških Budejovica, dodatno se pojačala i SM-liiga
Foto: Martina Oštrić

Posljednje dane u NHL-u, za vrijeme trajanja lockouta kojem se završetak ne nazire, obilježio je, što se transfera između NHL-a i europskih liga tiče, fantastičan posao češkog prvoligaša Čeških Budejovica, koje su u klub vratile čak tri domaća igrača. Značajno se pojačala i najjača finska liga, dok je jedan kanadski velikan najavio mirovinu...

Češki hokejaški klub koji se natječe u najjačoj češkoj hokejskoj ligi, Češke Budejovice, napravio je izvrstan posao dovevši u svoje redove, za vrijeme lockouta u NHL-a, čak trojicu domaćih NHL hokejaša!

Sutton u mirovini i glasine

Veliki 37-godišnji bek Edmonton Oilersa, Andy Sutton mogao bi "okačiti klizaljke o klin" priča se u NHL-u. Što je nova sezona najjače lige svijeta sve neizvjesnija, isto je sve neizvjesniji nastavak karijere braniča koji iza sebe ima 14 NHL sezona, 676 utakmica i 150 bodova od čega 38 golova, te tri NHL doigravanja, i igrača koji je osim u Oilersima igrao i za Sharkse, Islanderse, Duckse, Senatorse, Thrasherse i Minnesotu.

Među najinteresantnijim glasinama nalaze se i mogući prijelazi švedskog beka Philadelphije, Nicklasa Grossmana, u švedskog trećeligaša, Akers, zatim transfer odličnog napadača Islesa, Matta Moulsona, u EHC München te dolazak sjajnog američkog vratara Vancouver Canucksa, Coryja Schneidera u Švicarsku. Osim njih bi i novopečeni vratar Detroita, Šveđanin Jonas Gustavsson mogao završiti u domaćem drugoligašu Asplövenu.

Radi se o vrlo kvalitetnom defenzivnom i two-way napadaču Phoenix Coyotesa češke nacionalnosti, Martinu Hanzalu, koji je prošle sezone u NHL-u igrao značajnu ulogu u putu momčadi iz Arizone do finala Zapadne konferencije. 7 Potom je u Češke Budejovice stigao i vrlo efikasni te odlični češki napadač Ottawa Senatorsa, Milan Michalek, koji je u pojedinim hrvatskim kuloarima bio (ne)ozbiljno povezivan i sa zagrebačkim Medveščakom. Posljednji od "tri mušketira", koji se vratio u domovinu bio je Vaclav "Vinny" Prospal, iskusni napadač Columbusa i pravi egzekutor NHL-a.

I dok će Česi pojačati napadačku liniju Čeških Budejovica, Skandinavci će pojačati najjači razred finske hokejske lige, SM-lligu. Danac Lars Eller došao je iz Montreal Canadiensa pojačati napad finskog JYP-a, dok je švedski vratar Tampe, a nekad Nashvillea, Anders Lindbäck, pojačao konkurenciju među vratarima Ilvesa iz Tamperea.

Njemačku je najjaču ligu, DEL, pojačao Amerikanac Blake Wheeler, koji će umjesto u napadu Winnipeg Jetsa neko vrijeme provesti u napadu EHC Münchena. A još jedan "Šved" vratio su se u domovinu; bek Detroit Red Wingsa, Jonathan Ericsson stigao je u Södertälje u drugoj švedskoj hokejskoj ligi - Allsvenskanu, gdje se pridružio Flyersu Mattu Readu i sunarodnjaku iz NY Rangersa, Carlu Hagelinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 23:37
    je li slučajno novinar pomislio da milan ima brata zbyneka. taj brat se spominje u vezi medveščaka. dakle, mislim da bi se jedan novinar trebao bolje informirati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 13:52
    ovo je samo dokaz da se sezona 2012./2013. uopće neće odigrati. možda je vrijeme da se uzme još jedan nhl-vac da uzmemo jodlerima kantu.
    Obrisan korisnik