Nogomet

Maloča: "Teško je procijeniti tko će odlučiti, nadam se da će to biti Giga Vuković"

Branimir Korać • utorak, 30.10.2012.
Maloča: "Teško je procijeniti tko će odlučiti, nadam se da će to biti Giga Vuković"
Foto: Bruno Karadža

Nakon prvenstvenog dvoboja u Parku mladeži, Hajduk i Split će se susresti i u osmini finala Kupa. Očekuje se kako će to biti dobar i zanimljiv susret, a Mario Maloča i Ivan Vuković vjeruju u Hajdukov prolaz...

U svega nekoliko dana, Splićani će uživati u dvostrukom programu Hajduka i Splita. Prvu rundu je dobio Hajduk, u prvenstvu je slavio 1:0, a sada slijedi Kup okršaj u koji Hajduk predvođen Marijom Maločom ulazi pun samopouzdanja.

"Dobili smo puno na samopouzdanju uoči ove važne utakmice u Kupu, sretni smo nakon ove pobjede jer smo ponovno u vrhu i ljepše je vidjeti Hajduk ovdje nego tamo na sedmom mjestu. Svi smatramo da nam je mjesto odmah iza Dinama i nadamo se da možemo još preskočiti Slaven Belupo, no sada nam je ova utakmica najvažnija jer želimo u četvrtfinale Kupa."

Maloča očekuje drugačiju utakmicu, a posebno spominje Zorana Vulića koji je već jednom bio koban po Hajduk u Kupu.

"Ovo će biti potpuno drugačija utakmica s drugačijim ulozima. Zoran Vulić je bio trener Istre kada smo ispali od njih iz Kupa, znat će motivirati svoju momčad pogotovo nakon ovog poraza, no mi moramo biti koncentrirani svih 90 minuta i slaviti u novoj teškoj utakmici."

Splićani protiv Hajduka nisu briljirali, a kapetan momčadi s Poljuda vjeruje kako je to ipak više zbog njih nego zbog neke blokade u glavi igrača u crvenom.

Vuković o Maglici: "Igrali smo kratko zajedno, ali je dobar igrač. Šteta što je imao dosta problema s ozljedama, ionako svi igrači koji dođu u Hajduk imaju malih problema s prilagodbama, ali ćemo mu svi pomoći da se digne. Maglica će se sigurno vratiti golovima i dobrim igrama, samo neka se što bolje pripremi i sve će biti u redu."

Mislim da Split nema neku blokadu protiv nas, mi smo jednostavno odigrali jako dobru utakmicu, dobro smo ih tijekom tjedna proučili i zasluženo slavili. Sada oni igraju u gostima i na nama je malo veći imperativ i očekujem da će odigrati sasvim drugačiju utakmicu, ali i dalje vjerujem da će sve ovisiti o nama."

"Teško je reći što će presuditi u ovom susretu, možda neka greška pojedinca, ali ja se nadam da će čovjek odluke biti moj kolega Giga Vuković", dodao je Maloča.

Upravo Vuković apostrofira vrijednost pobjede u Parku mladeži. Crnogorski napadač zadovoljan je onim što je njegova momčad pružila u tom susretu.

"Prezadovoljni smo ovom pobjedom i atmosfera je puno bolja nego što je bila prethodni tjedan. Slijedi nova utakmica, nismo imali previše vremena niti da obradimo sve pozitivne stvari što smo napravili u Parku mladeži jer smo već okrenuti ovoj novoj utakmici. Ova utakmica u nedjelju je po mom mišljenju najbolja naša predstava u HNL-u ove sezone, oni će biti motivirani, ali ne mogu biti motiviraniji od nas."

U dvoboju protiv Splita možda će ići na Ivicu Križanca kojeg cijeni, no smatra da ipak u ovom trenutku Hajduk ima najbolju obranu.

"Križanac kada je spreman, po meni je najbolji stoper u ligi, no u ovom trenutku naši Maloča i Milović su najbolji stoperski dvojac lige. Mi imamo svoje adute, svoju igru, mladost koju teško može zaustaviti jedan igrač. Dat ćemo sve od sebe da izborimo pobjedu, bez obzira na to koji sastav Splita igrao, nastupio Križanac ili ne."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava30.10.2012. u 22:38
    Gigu što prije prodati....zamotati ga u 100 e i prodati.....
    Torca-Dubrava