Nogomet

Kopić: "Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo Goricu"

Josip Piršljin • srijeda, 31.10.2012.
Kopić: "Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo Goricu"
Foto: Jelena Stipović

U utorak je na utakmicama osmine finala Hrvatskog kupa bilo nekoliko iznenađenja, no u Cibaliji se nadaju da toga neće biti u srijedu. Iako respektira Goricu, trener Željko Kopić ističe da se prolazak ne smije dovesti u pitanje.

Još je tri susreta u osmini finala Hrvatskog kupa ostalo neodigrano. Osim dvoboja GOŠK-a i Nedelišća, te Hajduka i Splita, u srijedu je na rasporedu i dvoboj Cibalije i Gorice. Prvoligaš je favorit na papiru, no to se nebrojeno puta pokazalo beznačajnim u ovom natjecanju.

"Nama je ovo iznimno važna utakmica da bi doveli u pitanje prolazak dalje i napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo. Gorica je izbacila Inter iz Kupa te su ekipa koja ima kvalitetu i doći će ovdje nadajući se prolasku i iznenađenjima kakva se u Kupu događaju", kazao je trener Vinkovčana Željko Kopić.

Iako očekuje pobjedu i prolaz svojih igrača u četvrtfinale, Kopić je svjestan snage koju ima momčad iz Velike Gorice: "Radi se o kvalitetnoj ekipi koja nije najbolje ušla u prvenstvo, ali tu ima puno igrača koji imaju prvoligaškog iskustva. Zadnjih par kola ostvaruju kvalitetnije rezultate primjerice protiv Zeline i HAŠK-a", rekao je Kopić za službenu web stranicu kluba.

Strateg Cibalije za dvoboj s drugoligašem neće moći računati na nekoliko prvotimaca, Goricu će propustiti Filipović, Mišić, Jurić, Muženjak i Ćorić. "Stanje u momčadi je takvo da smo svi svjesni kako se nalazimo u problemima. No, ne tražimo suosjećanje niti bilo kakve alibije", ističe bivši trener Lučkog.

"Imaju par iskusnijih igrača, oni su drugoligaši i nisam se puno zamarao njima, no treba ih respektirati i mi moramo odigrati dobro i pobijediti u što ne sumnjam. No, u subotu počinje naša najveća bitka priključenju sredine tablice i izlazak iz zone ispadanja da budemo mirniji", rekao je vratar nebesko-plavih Mladen Matković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!