Nogomet

Video: Pletikosa obranom jedanaesterca izbacio Spartak iz Ruskog kupa

Josip Piršljin • srijeda, 31.10.2012.
Video: Pletikosa obranom jedanaesterca izbacio Spartak iz Ruskog kupa
Foto: Davor Sajko

U osmini finala Ruskog kupa malo iznenađenje priredio je Rostov koji je nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio moskovski Spartak. Tome je pridonio i hrvatski vratar Stipe Pletikosa obranivši jednu loptu s bijele točke.

Odigrane su prve četiri utakmice osmine finala ruskog nogometnog Kupa. U Rostovu na Donu gostovao je Spartak i ispao iz tog natjecanja lošijim izvođenjem jedanaesteraca nakon što u regularnom dijelu utakmice nije bilo pobjednika.

Nakon 120 minuta igre rezultat na semaforu još uvijek je bio 0:0, te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Hrvatski čuvar mreže Stipe Pletikosa obranio je udarac Kirila Kombarova, a s obzirom kako su još dvojica Spartakovih igrača pucala preko vratnice pobjeda je otišla na stranu Rostova.

Domaći su zabili tri pogotka i s ukupnih 3:2 prošli u četvrtfinale Kupa. Pobjednički gol u petoj seriji djelo je Timofeja Kalačeva. Pletikosa je na taj način iz natjecanja izbacio svoj bivši klub.

Prolaz je osigurao i Zenit iz Sankt Peterburga pobjedom 2:0 kod Mordovije iz Saranska. Strijelci su bili Sergej Semak i Domenico Criscito, a za poražene je cijelu utakmicu odigrao Tomislav Dujmović. Lokomotiv kojeg vodi Slaven Bilić svoju utakmicu osmine finala igra u srijedu kod Tereka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 07:46
    Zašto bi se nakon kraja utakmice pristupilo izvođenju KAZNENIH udaraca? Što mi smetaju takvi jezični diltantizmi. Kazneni udarac se izvodi nakon nedozvoljene igre protivničkog igrača u svom šensnaestercu. Nakon utakmice se pristupa samo izvođenju JEDANAESTERACA!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 20:51
    Iza Beare najbolji golman što je Hrvatska imala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 12:50
    stipe kapetan u rostovu. bravo legendo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 11:34
    Stipe kralju, vrati nam se sljedece sezone!
    Obrisan korisnik
  • Hektor33331.10.2012. u 09:40
    kako rostov stoji u prvenstvu
    Hektor333