Nogomet

Lihtenštajn se rastaje s izbornikom, Bjelanovićev Cluj pronašao trenera

Mišo Gulić • srijeda, 31.10.2012.
Lihtenštajn se rastaje s izbornikom, Bjelanovićev Cluj pronašao trenera
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je klupu rumunjskog Cluja napustio Ioan Andone, čelnici kluba njegova nasljednika su pronašli u portugalskom strategu Paulu Sergiu. Promjena će također biti i u nogometnoj reprezentaciji Lihtenštajna, a aktualni izbornik Hans-Peter Zaugg na tom će mjestu boraviti do kraja godine.

Nedavno je bez trenera je ostao Saša Bjelanović, član CFR Cluja koji se u tekućoj sezoni odlično predstavio u Europi, no unatoč ukupno vrlo dobra četiri boda u Ligi prvaka, Ioanu Andoneu presudila je loša ligaška forma.

Tjedan dana trajala je potraga za novim imenom, a čelnici kluba su potvrdili da će momčad u nastavku sezone voditi bivši strateg škotskog Heartsa, Portugalac Paulo Sergio. Rumunjima je zasigurno posebno intrigantno bilo osvajanje škotskog Kupa i to pored Celtica, što baš i nije čest slučaj u tamošnjim nogometnim prilikama.

"Ja sam skroman čovjek. Sve što sam postigao do sada nije samo moja zasluga. Naša trenutna pozicija nije previše dobra, ali idemo korak po korak. Ono što želim postići jest da svi u svlačionici budu željni uspjeha", rekao je Portugalac na predstavljanju.

Izbornik Lihtenštajna, Švicarac Hans-Peter Zaugg, od početka nove godine više neće biti na toj funkciji, a njega će zamijeniti Austrijanac Rene Pauritsch.

Aktualni izbornik na to je mjesto stigao 2006. godine, a do sada je ukupno odradio 45 utakmica, od čega je ostvario pet pobjeda, šest neodlučenih i 34 poraza, uz gol razliku 21:112.

Rijetki koji su im morali priznati primat u šestogodišnjem razdoblju su reprezentativci Latvije, Islanda, San Marina, Litve i Andore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!