Rukomet

Mađarski vratar Nandor Fazekas objavio kraj reprezentativne karijere

Igor Šestak • srijeda, 31.10.2012.
Mađarski vratar Nandor Fazekas objavio kraj reprezentativne karijere
Foto: Kristijan Komarica

Mađarski rukometni vratar i član Veszprema objavio je kako odlazi u reprezentativnu mirovinu. 36-godišnji vratar bio je član mađarske reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila četvrto mjesto, a sada je odlučio kako je vrijeme da njegovu poziciju preuzmu mlađi vratari.

Nakon 14 godina i 219 nastupa, rukometni vratar Nandor Fazekas odlučio je reći zbogom mađarskoj nacionalnoj vrsti.

Fazekas je za reprezentaciju počeo braniti 1998.godine, a od tada je nastupio na pet Svjetskih i pet Europskih prvenstava, a najveći uspjesi su mu dva četvrta mjesta s Olimpijskih igara, 2004.u Ateni i 2012. u Londonu. Na Igrama u Velikoj Britaniji bio je jedan od važnih faktora na mađarskom putu do polufinala, a na čitavom turniru imao je 31 posto obrana.

"Volio bih više vremena provesti s obitelji pa sam se odlučio povući iz reprezentativnog rukometa. Počinje novi olimpijski ciklus i bolje je da moje mjesto preuzmu mlađi vratari. Ja ću se od sada baviti isključivo klupskim rukometom, a reprezentaciji ću biti veliki navijač", izjavio je 36-godišnji vratar Veszprema.

Prvi izazov za mađarsku rukometnu reprezentaciju bit će početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, a put do završnog turnira tražit će kroz skupinu 4 zajedno s Hrvatskom, Slovačkom i Latvijom. U odnosu na Olimpijske igre Mađarsku su osim Fazekasa napustili i Balazs Laluska te privremeno Tamas Ivancsik.

Dvoboji Hrvatske i Mađarske na rasporedu su u travnju iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!