Nogomet

Marin Ljubičić strijelac, Tavrija u četvrtfinalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2012.
Marin Ljubičić strijelac, Tavrija u četvrtfinalu Kupa
Foto: Duje Bonačić

Ukrajinci igraju utakmice osmine finala Kupa, a Tavrija je uspješno odradila svoj dio posla slavivši u gostima kod Vorskle u Poltavi s 3:2 uz pogodak Marina Ljubičića...

Tavrija iz Simferopolja čije boje brani Marin Ljubičić plasirala se u četvrtfinale Kupa Ukrajine. U susretu osmine finala gostovala je kod Vorskle u Poltavi i upisala pobjedu 3:2 što joj automatski donosi mjesto u četvrtfinalu.

U odličnoj utakmici Tavrija je brzo stekla prednost i povela s 3:0 već nakon nešto više od pola sata igre, međutim u drugom dijelu se domaćin probudio, smanjio na 3:2 i bio blizu potpunog povratka u utakmicu.

Gosti su već u prvoj minuti stigli do prednosti pogotkom Gumenjuka, a sredinom prvog dijela s nova dva gola Vorskla je bačena u nokdaun. Za vodstvo 2:0 zaslužan je bivši igrač Zadra i Hajduka Marin Ljubičić koji je s nekih 12 metara poslao loptu u mrežu na asistenciju Antona Šindera. Domaćin se još nije niti oporavio od ovog šoka, uslijedio je novi i Tavrija je povela s 3:0. Ovaj put je strijelac bio Nazarenko.

U drugom dijelu domaćin je zaigrao značajno bolje i u 63. minuti već bio na golu zaostatka. Prvo je u 60. minuti Bezus smanjio na 3:1, a onda je Budnik postigao i drugi pogodak.

Bio je to znak Vorskli da još jače krene prema gostujućim vratima, međutim ti napadi su bili stihijski i nepovezani i Tavrija je sačuvala prednost.

Ljubičić je odradio dobrih 90 minuta i nosi dobar dio zasluga za ovaj uspjeh svojega kluba.

Ukrajinski kup, osmina finala:
Vorskla - Tavrija 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!