Hrvatski nogometni kup, osmina finala, 31.10.2012, 17:00 h, Stadion HNK Cibalia, gledatelja: 400
Suci: Domagoj Ljubičić (Osijek), Tomislav Petrović (Valpovo), Goran Pataki (Đakovo)
Cibalia
Cibalia
Marin Matoš 53' (11m)
1:0(0:0) Gorica
Gorica

Cibalia slomila Goricu pogotkom s bijele točke

Josip Tolić • srijeda, 31.10.2012.
Cibalia slomila Goricu pogotkom s bijele točke
Foto: Bruno Karadža

U utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Vinkovcima Cibalia je svladala drugoligaša Goricu 1:0. Bila je to utakmica u kojoj su Nebeskoplavi imali dominaciju tijekom cijelog dvoboja, no na kraju je tek pogodak iz jedanaesterca Marina Matoša početkom drugog poluvremena učinio razliku i poslao domaćina među osam najboljih momčadi.

Cibalia
Cibalia
Gorica
1
Mladen Matković
4
Marin Matoš
10
Tomislav Pavličić
(do 46')
11
Mladen Bartolović
(do 72')
13
Dario Župarić
15
Matej Mitrović
19
Petar Filipović
22
Frane Vitaić
(do 85')
24
Dario Rugašević
25
Marko Čulić
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
9
Ivan Koledić
46'
26
Marko Terzić
72'
14
Tomislav Jonjić
85'
Trener
Željko Kopić
1
Miroslav Koprić
3
Saša Sabljak
4
Domagoj Torbarina
7
Lovro Šćrbec
(do 76')
9
Domagoj Abramović
11
Ivan Crnov
13
Andria Petrović
14
Damir Milanović
17
Mislav Čunčić
23
Josip Mikulić
(do 55')
29
Mario Grgurović
(do 41')
Pričuvni igrači
10
Boris Bajto
41'
21
Matija Jankulica
55'
18
Ivan Plum
76'
Trener
Damir Milinović

Novi podvig drugoligaša Gorice nije se dogodio. Nakon što je u prošloj fazi natjecanja iz Kupa izbacila zaprešićki Inter, momčad riječkog stručnjaka Damira Milinovića zaustavljena je od Cibalije u Vinkovcima minimalnim porazom 1:0.

Tijekom 90 minuta ogleda osmine finala domaćin je stvorio sijaset prilika i pravo je čudo kako su Goričani kapitulirali samo jednom, no sve su mogli naplatiti u nastavku i završnicu učiniti dramatičnom.

Najave trenera Nebeskoplavih Željka Kopića kako ne želi dopustiti novo iznenađenje u kup-natjecanju obistinile su se, gledajući igru vinkovačkih nogometaša od prve minute. Tražio se brzi pogodak, već u 12. minuti tresao se okvir vrata gostiju kada je Filipović glavom pogodio gredu.

Raspoloženi Filipović u strijelce se pokušao upisati još dvaput do kraja prvih 45 minuta, no oba puta bezuspješno - u 20. minuti nije dobro naciljao gol, a u 33. njegov je udarac zaustavio vratar Gorice Koprić. Drugoligaška momčad uspjela je malo doći do daha prije velikog odmora i priprijetila preko Crnova u 39. minuti, čiji udarac iz velike daljine domaći čuvar mreže Matković izbacuje u korner.

Odnos snaga na travnjaku Stadiona HNK Cibalia niti u nastavku nije doživio velike promjene. Vinkovčani su i dalje većinu vremena provodili na protivničkoj polovicu, pa je tako u 49. minuti gostujući sastav imao sreće kada Bartolovićevo dodavanje na petercu nitko nije skrenuo u mrežu, a već u idućem napadu Marin Matoš u stopostotnoj prilici s desetak metara još jednom pogađa okvir gola.

Silni su se napadi Nebeskoplavih, međutim, ipak isplatili u 53. minuti. Filipović je odradio lavovski dio posla prošavši nekoliko igrača, potom ušao u šesnaeterac gdje ga ruši Sabljak i sudac Ljubičić pokazuje na bijelu točku.

Siguran realizator za vodstvo domaćina, pokazat će se i jedini gol na susretu, bio je Marin Matoš.

Gol prednosti Kopićevu je momčad malo umrtvio pa u sljedećem periodu više nije bilo izrazitih prilika za desetoplasiranu momčad MAXtv Prve lige. Moglo joj se to obiti o glavu u 81. minuti kada je Abramović dvaput šutirao u stopostotnoj situaciji, ali Cibalijin vratar Matković fantastičnim reakcijama sačuvao je mrežu netaknutom.

Uzbudljivoj završnici pridonijelo je isključenje gostujućeg igrača Crnova nakon drugog žutog kartona u 83. minuti, a do kraja je još jedino Filipović probao smjestiti loptu u mrežu, no promjene rezultata nije bilo i Cibalia je teško, ali zasluženo prošla među posljednjih osam momčadi Hrvatskog nogometnog kupa u ovoj sezoni.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 19:49
    Nema više Dinama u kupu i vrijeme je da ga Cibalete osvoje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 18:56
    nikada toliko iznenađenja i neizvjesnosti u osmini finala kupa kao ovaj put
    Obrisan korisnik