Vodeni sportovi

Brojne zvijezde na 40. plivačkom mitingu Mladost

Sportnet • četvrtak, 01.11.2012.
Brojne zvijezde na 40. plivačkom mitingu Mladost
Foto: Sandro Donda

Na konferenciji za medije 40. međunarodnog plivačkog natjecanja Mladost 2012 održanoj na Sportskom parku Mladost članovi organizacijskog odbora najavili su da je sve spremno za održavanje jednog od najkvalitetnijih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj.

Glasnogovornik Mitinga Mladosti Gordan Kožulj pozdravio je prisutne novinare i u nekoliko uvodnih riječi predstavio ovogodišnji plivački miting. Zatim je domaćin današnje konferencije za medije i sportski direktor HAPK Mladost Lovrenco Franičević pohvalio vrijedne organizatore te istaknuo dugu tradiciju i kvalitetu ovog natjecanja. Posebno je zahvalio Skupštini grada Zagreba i Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i šport koji su pomogli u realizaciji ovog natjecanja. Predsjednik Zagrebačkog plivačkog saveza Tomislav Karlo istaknuo je važnost ovog natjecanja za grad Zagreb i hrvatsko plivanje.

Glasnogovornik natjecanja Gordan Kožulj najavio je da se miting održava od 03. do 04.11.2012. na zatvorenom bazenu SRC Mladost, s finalima koji u subotu i nedjelju počinju u 17:00 sati. Natjecanje će se okupiti preko 500 plivača iz cijelog svijeta, među kojima se ističu svjetske zvijezde kao što su Daniel Gyurta, HUN Olimpijski pobjednik 200m prsno, Daryna Zevina, UKR, europska prvakinja 100 i 200m leđno, Emil Tahirović, SLO, viceprvak Europe na 50m prsno, Čarman Anja, SLO, prvakinja Europe na 200 metara leđno, Siladji Caba, SRB, europski juniorski viceprvak, Lenđer Ivan, SRB, svjetski juniorski prvak, Peter Mankoč, SLO, svjetski prvak i rekorder 100m mješovito, Sanja Jovanović, CRO, svjetska rekorderka, svjetska i europska prvakinja, Triin Aljind, EST, europska prvakinja 50m leptir, Saša Imprić, CRO, europski viceprvak 200 mješovito, Mario Todorović, CRO, mediteranski prvak 50m leptir

Predsjednik organizacijskog odbora Lovrenco Franičević istaknuo kako u bogatoj povijesti kluba koji je ostvario iznimne sportske rezultate ovo natjecanje ima poseban značaj. Miting Mladosti je u ovih 39 godina postojanja privukao brojne olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake i rekordere, a plivači HAPK Mladost uvijek su imali zapažene rezultate, te je predstavio buduće nade HAPK Mladosti, i afirmirane juniorske reprezentativce Katarinu Radoš i Frana Krznarića, juniori su svoja prva iskustva u vrhunskom plivanju stekli upravo na ovom Mitingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!