Nogomet

Šimunović: "Nema imperativa Europe"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • petak, 02.11.2012.
Šimunović: "Nema imperativa Europe"
Foto: Ivana Strahija

Zvonimir Šimunović, direktor Slaven Belupa, popričao je s novinarima o aktualnostima u i oko Kluba te pojasnio kako nema imperativa ni u prvenstvu ni u Kupu. Bilo bi lijepo doduše osvojiti Rabuzinovo sunce, priznaje…

Iako je Slaven Belupo imao uspone i padove u dosadašnjem tijeku sezone, boljih i lošijih utakmica, kao i svaki drugi klub u domaćem prvenstvu, Uprava Farmaceuta je izuzetno zadovoljna postignutim, kako na tablici tako i u atmosferi u svlačionici.

Kao najdražu pobjedu Slavena u ovoj sezoni Šimunović izdvaja domaći trijumf nad Athletic Bilbaom (2:1): "To je protivnik protiv kojeg hrvatski klubovi jako rijetko imaju priliku igrati, a kad već jesmo, moramo svi zajedno biti ponosni."

To potvrđuje i direktor Zvonimir Šimunović, koji kaže: "Jako smo zadovoljni rezultatom, koji je iznad očekivanja. Kad uzmemo u obzir kako su se na početku sezone procjenjivale šanse našeg Kluba, ostvarili smo daleko više. I u Kupu smo došli do četvrtfinala, a ne treba previše kritizirati izvedbu protiv koprivnice, bila je to klasična kup-utakmica, a slabiji se klub uvijek 'napali'. Dakako, puno više muke no što smo očekivali, no najvažnije je proći."

Ipak, u posljednje vrijeme se čuju glasine o najavljivanju čistke u svlačionici. "To su izjave koje se daju vruće glave. Čistke neće biti. Naš je cilj da do zimske stanke skupimo što više bodova i prođemo još jedno kolo u Kupu, a onda u zimi slijedi analiza. Vidjet ćemo koji igrači jesu zadovoljili, koji možda nisu, a kao i svaki prijelazni rok pokušat ćemo napraviti određene promjene. Potresa nema, od svih očekujemo da daju maksimalno od sebe. Uvijek je moguće da se utakmice pobijede ili izgube, ne treba raditi nikakve drame", odlučan je Šimunović.

I Slavenov direktor slaže se da je ove sezone Liga mnogo kvalitetnija, a ni jedan ga prvoligaš nije iznenadio: "Većih iznenađenja nema. Osijek jako dobro gura s obzirom na nekakve stalne probleme koji se provlače kroz medije. Svi ostali su manje-više tu negdje. Liga je jako izjednačena, favorita skoro nema. Ne sjećam se kad je bilo tako, nema prevelikih razlika između onih koji se bore za ostanak i onih koji se bore za vrh. Samo je pitanje dana i trenutne inspiracije. To je razlog da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Zbog tako zgusnutog stanja na tablici jedna pobjeda ili jedan poraz mogu uvelike promijeniti poziciju. No, koliko je za Slaven Belupo pozicija koja vodi u Europu imperativ? "Nema ga. Jako lijepo bi bilo da uđemo u Europu. No, ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi Slaven Belupo to morao. Mi smo i po financijama i po kvaliteti kadra među prvih šest ekipa, svaki rezultat iznad šestog mjesta je stoga dobar. Prošle godine smo bili iznad očekivanja, da budemo iskreni."

Ono što bi Koprivničani voljeli ove sezone učiniti jest osvojiti Kup, priznaje Šimunović: "Slaven ga je zaslužio, igrama, ponašanjem. Najvažnije nam je proći to još jedno kolo, a onda u proljeće, u dvije utakmice protiv nas, nitko nije favorit. "

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!