Zimski sportovi

Otkazan i Winter Classic u NHL-u, sezona sve upitnija

Branimir Korać • subota, 03.11.2012.
Otkazan i Winter Classic u NHL-u, sezona sve upitnija

Pomaka u pregovorima predstavnika igrača i lige i dalje nema i NHL sezona je sve upitnija. Već je otkazano više od 300 utakmica nove sezone, a čini se kako je sve bliže otkazivanju i ostatak utakmica predviđenih u 2012. godini...

Pregovori oko novog kolektivnog ugovora u NHL-u ne daju naznake kako bi nešto moglo poći u pravom smjeru i čelnici lige redom otkazuju popratna događanja do kraja godine. Iako je postojala nada da će dogovor biti postignut i da će se do kraja godine ipak možda zaigrati, sada je sve izvjesnije kako u 2012. godini neće biti američko-kanadskog profesionalnog hokeja.

Čelnici lige već su otkazali 26.5 posto utakmica ove sezone i službeno otkazavši sve dvoboje do kraja studenog. sada je stiglo i otkazivanje Winter Classica koji se trebao igrati 1. siječnja 2013. godine.

Ovosezonski Winter Classic trebao se održati pred 100 tisuća navijača na stadionu sveučilišta Michigan u kojem bi se sastali Toronto Maple Leafsi i Detroit Red Wingsi. Na kraju je došlo do otkazivanja, kao i otkazivanja svih popratnih događanja od 16. do 31. prosinca.

Sve to govori kako su i čelnici lige prilično uvjereni da u 2012. godini neće doći do početka sezone. S obzirom da je to novi veliki gubitak utakmice, ukoliko ne dođe do dramatičnih promjena u stajalištima obje strane, vrlo je izvjesno da NHL sezone neće niti biti.

S druge strane predstavnik igrača Donald Fehr smatra kako je otkazivanje Winter Classica nepotrebno i naglašava da su igrači spremni za razgovore i jedva čekaju postizanje konačnog dogovora. Međutim, obje strane imaju vrlo sličnu retoriku i "jedva čekaju" dogovor, ali pomaka nema i stoje čvrsto kraj svojih stajališta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 10:05
    evo Michaleka u Medveščaku!!!!!ako se ne igra ove sezone NHL onda Michalek dolazi u naše drage Medeke...to su riječi prezidentea Gojanovića....nek mu se pozlate i ispune riječi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 09:49
    ma ko ih j..e! Pocet cu pratit KHL, nakon ovoga ce privuci jos vise NHL igraca-iako mi nema neku draz-dobar hokej je na kraju dobar hokej!
    Obrisan korisnik