Nogomet

Drogba i Shanghai Shenhua osvojili tek deveto mjesto u kineskoj Superligi

Josip Piršljin • subota, 03.11.2012.
Drogba i Shanghai Shenhua osvojili tek deveto mjesto u kineskoj Superligi
Foto: Kristijan Komarica

Završeno je kinesko nogometno prvenstvo u kojem je nakon 30 odigranih kola naslov prvaka obranio Guangzhou Evergrande kojeg vodi talijanski stručnjak Marcello Lippi. Najveća zvijezda lige, Didier Drogba, sa svojim Shanghai Shenhuom osvojio je tek deveto mjesto.

Odigrano je i posljednje 30. kolo u prvom razredu kineskog nogometa. U Superligi koja broji 16 članova naslov prvaka, drugi zaredom, osvojila je momčad Guangzhou Evergrande kojoj je trener bivši talijanski izbornik Marcello Lippi, a jedan od najboljih igrača Lucas Barrios.

Guangzhou je titulu osvojio s 58 bodova, četiri više od drugoplasiranog Jiangsu Goxina. Najveća zvijezda lige, Didier Drogba, nije ostvario zapaženi rezultat sa svojim klubom Shanghai Shenhuom. Samo osam pobjeda iz 30 utakmica donijelo im je deveto mjesto na tablici.

U posljednjem kolu Drogbin klub je pobijedio Qingdao Jonoon s 3:0, a bivši napadač Chelseaja postigao je prvi pogodak u 74. minuti. Nogometaš iz Obale Bjelokosti odigrao je samo drugu polovicu prvenstva, u Kinu je stigao ovog ljeta nakon što je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka.

Drogba je nastupio u 11 utakmica kineske prve lige, a ubilježio je učinak od osam pogodaka. Njegov suigrač Nicolas Anelka u klubu je cijelu sezonu, no u 22 nastupa protivničke mreže tresao je u samo tri navrata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 16:28
    Tek je covjek doso u shangahai
    Obrisan korisnik
  • etti03.11.2012. u 13:35
    I dalje world class napadač, odličan učinak.
    etti