Nogomet

Video: Adriano škaricama potvrdio 14. uzastopnu pobjedu Šahtara, i Dynamo i Dnipro dobili 2:0

Borna Rupnik • subota, 03.11.2012.
Video: Adriano škaricama potvrdio 14. uzastopnu pobjedu Šahtara, i Dynamo i Dnipro dobili 2:0

Šahtar je i u 14. kolu ukrajinskog prvenstva upisao pobjedu 2:0, uz pomoć Srne, a bez Eduarda, dok je Dynamo iz Kijeva s Vukojevićem, a bez Kranjčara, slavio istim rezultatom...

Pobjednički niz Šahtara iz Donecka u domaćoj ligi ne prestaje. Iz 14 ovosezonskih prvenstvenih utakmica Mircea Lucescu i njegovi igrači uzeli su maksimalna 42 boda, a posljednja im je žrtva u subotu poslijepodne bio Metalurg.

Za pobjedu su se pobrinuli Douglas Costa u 21. minuti iz kaznenog udarca te Luiz Adriano sedam minuta prije kraja, sjajnim škaricama nakon udarca Darija Srne. Srna odigrao je cijelu utakmicu za Šahtar, a Eduardo da Silva nije konkurirao za nastup.

Istim je rezultatom Dynamo iz Kijeva pobijedio Tavriju, zahvaljujući prvom pogotku Marca Rubena, koji je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu u 45. minuti, te preciznom udarcu Myhalyka nakon sat vremena igre. Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu i zaradio žuti karton, a Niko Kranjčar susret je odgledao s klupe za pričuve. Marin Ljubičić za goste je odigrao prvo poluvrijeme.

Dnipro je također s 2:0 svladao Metalist iz Harkiva, a strijelci su bili Rotan i Giuliano. Ivan Strinić je igrao do 72. minute, a Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Ukrajinsko prvenstvo, 14. kolo:
Šahtar - Metalurg 2:0
Dynamo Kijev - Tavrija 2:0
Dnipro - Metalist 2:0

Poredak: Šahtar 42 (14), Dnipro 30 (14), Dynamo 28 (14), Metalist 24 (14)...

Foto: shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!