Košarka

Brandon Rush propušta cijelu sezonu, Nash tjedan dana

Ante Zovko • nedjelja, 04.11.2012.
Brandon Rush propušta cijelu sezonu, Nash tjedan dana

Golden State Warriorsi objavili su da je njihova glavna uzdanica s klupe Brandon Rush potrgao prednji križni ligament lijevog koljena i da će morati propustiti cijelu sezonu. Lakersi su mogli odahnuti nakon dijagnoze svojeg iskusnog razigravača.

Rush je u porazu od Memphisa 94:104 u petak išao na zakucavanje četiri minute prije kraja, Zach Randolph ga je faulirao s leđa, a glavna pričuva Warriorsa nezgodno je aterirala na parket iskrenuvši koljeno.

"Nije dobro. Shrvan je, kao što možete i zamisliti", izjavio je Rushov zastupnik Mark Bartelstein. "To je traumatično iskustvo za bilo koga. Dogovorit ćemo se s Warriorsima i smisliti plan za njegov povratak. U ovom trenutku teško je prihvatiti operaciju i rehabilitaciju koje čekaju."

A rehabilitacija obično traje devet mjeseci u slučaju takve ozljede. Derrick Rose, MVP pretprošle sezone, još se oporavlja od identične ozljede zarađene u prošlosezonskom doigravanju.

Rush je u srpnju potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan osam milijuna dolara s Warriorsima koji imaju opciju potpisivanja novog igrača koji bi zarađivao pola Rushove godišnje plaće.

Lakersi su pak dobili relativno dobru vijest. Steve Nash ima malu frakturu u lijevoj nozi, pa će izbivati s terena još oko tjedan dana. Pretrpio je manju frakturu lisne kosti u sudaru s Portlandovim novakom Damianom Lillardom u srijedu.

Dvostruki MVP osnovnog dijela sezone došao je u Lakerse u srpnju iz Phoenixa u lovu na svoj prvi naslov. U petak je propustio gradski dvoboj protiv Clippersa, koji su pobijedili 105:95, a Lakersi pali na omjer 0-3. Nasha je mijenjao Steve Blake koji je za 39 minuta upisao osam poena i dvije asistencije.

Lakersi u nedjelju ugošćuju Detroit koji ima dva poraza u dvije utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!