Liga prvakinja - Skupina B, 4. kolo, 04.11.2012, 17:30 h
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 28:21(16:13) U Jolidon Cluj

Podravka bez Tatari potopila Cluj u Koprivnici

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 04.11.2012.
Podravka bez Tatari potopila Cluj u Koprivnici
Foto: Ivana Strahija

Četvrto kolo Lige prvakinja u centar Podravine dovelo je rumunjski Cluj, ekipu koja je pred malo više od tjedan dana na domaćem (klizalištu) parketu poražena od najboljih hrvatski rukometašica, ekipe Podravke Vegete. Podravka je ovog puta bila mnogo uvjerljivija, iako je u većem dijelu utakmice bila bez svoje najvažnije igračice, kapetanice Tatari.

Podravka Vegeta - U Jolidon Cluj 28:21 (16:13)

Koprivnica, dvorana Fran Galovič, gledatelja 2500
Sutkinje: Melene Krolokke Lythje / Karina Christiansen (Danska)

Podravka Vegeta: Žderić (9 obrana), Jelčić (2 obrane), Kapitanović (3 obrane), A. Čović 1, Ž. Čović 1, Pongrac, Šenvald, Božić, Gaće, Damnjanović 11(4), Milanović Litre 5, Dragišić, Vidak, Tatari 3, Horvat 5, Pušić Koroljević 2
Trener: Neven Hrupec

U Jolidon Cluj: Petroczi (4 obrane), Mazarean, Munteanu (5 obrana), Florea 2, Paraschiv 2, Dinca 5, Mihai, Irina, Chintoan 2, Tivadar 5(5), Tetean, Turcas, Safta, Cartas, Senocico 4, Vandeanu 1
Trener: George Covaciu

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4/4, U Jolidon Cluj 5/5
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta, U Jolidon Cluj 6 minuta

Kokicama u prvom poluvremenu treba dosta da se odlijepe od Rumunjki, a kad u tome uspijevaju i odlaze na +5, dolazi do ozljede kapetanice Mirande Tatari. Dok se Podravkašice nisu uspjele regrupirati i pokriti nedostatak ponajbolje u svojim redovima, Rumunjke su iskoristile priliku i smanjile na –2, a na odmor se ide s +3 za Kokice.

U drugom dijelu kratka nada nakon povratka Tatari, no brzo je kapetnica morala izaći zadobivši opet udarac. Rumunjke smanjuju na 20:19 i kad su se svi bojali najgoreg, proradila je Marta Žderić na golu, ali i Lidija Horvat, koja je s par golova poremetila nade Rumunjki da će doći do senzacije.

Nakon prekršaja Rumunjki nad tek oporavljenom Nikicom Pušić Koroljević, rezultat s nule pokreće Sanja Damnjanović realiziranim penalom. Odgovara Florina Chintoan za 1:1, a onda nakon što su Rumunjke presrele dodavanje na Tatari gošće odlaze na 1:2 pogotkom neugodne Nicolete Dince.

To je podsjetilo Kokice da su Rumunjke sve osim bezazlenih, pa izjednačuju preko Damnjanović nakon sjajne asistencije Vesne Milanović Litre, a potonja koristi priliku za 3:2 nakon obrane Marte Žderić.

Teško se Hrvatice uspijevaju odlijepiti, a krila u prvoj četvrtini baš ne pomažu ostatku ekipe. Anita Gaće u 13. minuti dobiva sjajnu priliku kad se proigralo na nju, no pogađa okvir u lobu, ali zato sjajna Damnjanović zna pronaći put do mreže za konačno +2 (6.4).

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Nakon toga Podravkašicama kao da se otvorilo i odlaze na pet golova prednosti kod 12:7 i sve izgleda kao da će se prednost samo nastaviti povećavati. No, strašni udarac doživjele su Kokice u 25. minuti kad su imale 13:8 – ozlijedila se najjača karika domaće igre, kapetanica Miranda Tatari, koja nije mogla nastaviti igru.

Kako je k tome isključena Gaće, Podravka je višestruko oslabljena, a igračice Cluja nemaju milosti. Probitačna Mihaela Ani Senocico uz kolegicu Claru Vadineanu smanjuje na svega 13:11. No, Damnjanović ne popušta u svojoj koncentraciji i uspijeva pogoditi za novih +3, a na odmor se ide s istom razlikom.

U nastavku utakmice navijačima Kokica, kojih je u dvorani Fran Galović bilo punih 2500, teret je pao sa srca kad su na parketu opet vidjeli kapetanicu, no sreća je bila kratkog vijeka, jer je svega tri minute trebalo da Tatari ponovno dobije udarac u istu nogu. S terena ju je u naručju iznijela kolegica Lidija Horvat a strašno bolna grimasa na licu Tatari govorila je sve.

Mlada Marijeta Vidak nije bila ni blizu pravoj zamjeni za Tatari, i u idućih sedam minuta Rumunjke, zahvaljujući i tri pogotka sa sedam metara, dolaze do svega 20:19.

Nije međutim bilo razloga za strepnju domaćih navijača. Trener Neven Hrupec pred mrežu je poslao Martu Žderić, koja niže pet obrana, dok Damnjanović nastavlja neumoljivo bušiti protivničku mrežu. Veliki pljesak doživjela je i Horvat, koja je upisala za sebe visokih pet pogodaka. Pomogle su dakako i mnogobrojne tehničke pogreške u gostujućem sastavu, koji punih 12 minuta nije postigao ni pogotka.

U 54. minuti su tako Podravkašice imale ogromnih 26:19, a gostujući sastav nije uspio smanjiti zaostatak od sedam golova.

Susret završava s 28:21 i velikim slavljem dvorane, Kokice su osigurale nastavak natjecanja u Europi, u Kupu kupova, kamo se plasiraju one koje budu treće u skupini. No, sad je još veća želja i nada Kokica i za više od toga, no trebat će za ostvarenje tog sna zapeti u zadnje dvije utakmice grupe B.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Győri Audi ETO KC29:22Krim Mercator
Podravka Vegeta28:21U Jolidon Cluj
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 14:39
    ŽALI SE ZBGO MIRANDE // Ipak umjereni optimizam pred utakmicu s Györom Konferencija za novinare RK Podravke održana je zbog predstojeće utakmice 5. kola Liga prvakinja, u kojoj Podravka Vegeta dočekuje europske doprvakinja iz Mađarske Györi Audi ETO LC iz Györa, vodeći sastav u B grupi Lige... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Shadowfax05.11.2012. u 23:09
    Da nije igrala drugo poluvrijeme nebi se ni ozbiljnije ozljedila!
    Shadowfax
  • Balthazar05.11.2012. u 07:08
    Naslov nije baš dobro pogođen, iako sve dalj piše OK. Tatari je itekako dala obol u ovoj utakmici, ali na žalost nije igrala drugo poluvrijeme.
    Balthazar
  • FrankMcgrath05.11.2012. u 00:54
    Bravo cure :D dobra tekma :)
    FrankMcgrath
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 22:26
    žderić igra od prve minute.
    Obrisan korisnik