Nogomet

Izabrana selekcija HNL-a: mladost predvodi Prvu ligu

Iz Rusanove:Josip Tolić • ponedjeljak, 05.11.2012.
Izabrana selekcija HNL-a: mladost predvodi Prvu ligu
Foto: Kristijan Komarica

Izbornici selekcije MAXtv Prve lige odredili su popis reprezentativaca za utakmicu protiv Hrvatske 14. studenog u Rijeci koji je u sjedištu HNS-a u Rusanovoj objavio Roy Ferenčina...

Roy Ferenčina, jedan od trojice izbornika selekcije MAXtv Prve lige, u srijedu je u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Rusanovoj objavio popis od 22 kandidata za ogled protiv reprezentacije Hrvatske 14. studenog na Kantridi.

Na popisu su neki aktualni i potencijalni A-reprezentativci koje izbornik Igor Štimac nije pozvao među "kockice", poput Ivana Kelave, Gorana Blaževića, Šime Vrsaljka, Darija Kneževića i Ante Rukavine, ali i neiskusniji nogometaši poput Brozovića, Leškovića, Andrijaševića, Župarića, Caktaša, Glavice, Rebića i Budimira.

O nepozivanju Igora Bubnjića: "Ja najbolje znam njegovo stanje. Malo je u padu, sigurno se radi o talentiranom igraču, ali procijenio sam da su ova četiri stopera - Kokalović, Knežević, Pavlović i Župarić - trenutno u boljoj formi. Za njega ima vremena, zasigurno će jednog dana biti na popisu."

"Probali smo okupiti najbolje igrače naših klubova, ali da ti igrači budu potencijalni reprezentativci jednog dana. Da smo išli okupljati najbolje igrače naše lige, vjerojatno bi se našlo mjesta i za Vugrinca, Smoju, Benka... Ovo su većinom mlađi igrači koji su igrali ili igraju u reprezentaciji U-21. Bilo je teško meni, Mrmiću i Scoriji svesti ovaj popis na 22 igrača", izjavio je na konferenciji za novinare član izborničkog trojca Roy Ferenčina.

Okupljanje reprezentativaca je u Zagrebu sljedeći utorak u 11:30, a nakon ručka putuje se u Rijeku. Treninzi će se održati u Kostreni.

"Htjeli smo da svi klubovi budu zastupljeni pojedinim igračima. Razumije se da su bolje ekipe dobile više igrača, a slabije plasirane manje, ali probali smo napraviti balans i s time jaku reprezentaciju", objasnio je kriterij poziva strateg Slaven Belupa.

Novinare je zanimalo je li izbornik Štimac sugerirao nekog igrača koga bi volio vidjeti u akciji protiv svojih pulena. Ferenčina je rekao kako nije. "Stvarno smo imali autonomiju što se tiče izbora, samo je bila napomena da ti igrači budu većinom mlađi i potencijalni reprezentativci", odgovorio je.

"Nismo uigrani, ali probat ćemo složiti najbolju momčad po pozicijama i dati što jači otpor našoj reprezentaciji. Normalno da smo sportaši i da uvijek idemo na pobjedu", istaknuo je Ferenčina i dodao kako još uvijek nema određenu prvu jedanaestoricu.

Riječka će publika imati priliku vidjeti gotovo sve najbolje što hrvatski nogomet nudi, no na čijoj će strani biti simpatije navijača?

"Teško mi je to reći. Nadam se da će se napraviti dobra atmosfera, htio bih da bude pun stadion, da svi uživamo u nogometu i dobrim potezima i neka bolji pobijedi", zaključio je 42-godišnji stručnjak.


Popis igrača:

Vratari: Ivan Kelava (Dinamo), Goran Blažević (Hajduk), Ivan Vargić (Osijek)*

Obrambeni igrači: Šime Vrsaljko (Dinamo), Dario Knežević (Rijeka), Mateo Pavlović (Zagreb), Elvis Kokalović (Slaven Belupo), Hrvoje Milić (Istra 1961), Josip Pivarić (Dinamo), Marko Lešković (Osijek)

Vezni igrači: Damir Kreilach (Rijeka), Arijan Ademi (Dinamo), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Lešković (Osijek), Franko Andrijašević (Hajduk), Dinko Trebotić (Lokomotiva), Dario Župarić (Cibalia), Mijo Caktaš (Hajduk), Dejan Glavica (Slaven Belupo), Mirko Oremuš (Hajduk)*, Tomislav Šarić (Inter-Zaprešić)*, Luka Begonja (Zadar)*

Napadači: Duje Čop (Dinamo), Ante Rukavina (Dinamo), Ante Rebić (Split), Andrej Kramarić (Lokomotiva), Ante Budimir (Inter-Zaprešić)

(* - pričuve)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 13:54
    uglavnom dogodilo se ono što se znalo da će se dogoditi. ili su ferenčina, scoria i onaj treći glupi ili su lagali kad su rekli da su imali autonomiju pri odabiru. većina nije trebala biti pozvana, a mnogo ih je zanemareno. na kraju jedina stvar koja me iznenadila je izostanak antolića. kako ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Falcao 905.11.2012. u 19:28
    Čop,Rukavina i Trebotić.
    Falcao 9
  • javasluk05.11.2012. u 18:06
    Blaževiću nije mjesto u ovoj selekciji, već u onoj drugoj. Btw. koji su najstariji igrači, koja godišta u ovoj selekciji?
    javasluk
  • javasluk05.11.2012. u 18:00
    Koji su to?
    javasluk
  • Obrisan korisnik05.11.2012. u 17:29
    ajde recite mi za koga cete navijat u ovoj utakmici?
    Obrisan korisnik