Nogomet

Škotski izbornik ostao bez posla, u nastavak kvalifikacija s novim čovjekom

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.11.2012.
Škotski izbornik ostao bez posla, u nastavak kvalifikacija s novim čovjekom
Foto: EPA

Nagađanja su se pojavila nekoliko sati ranije, a u ponedjeljak navečer Škotski nogometni savez potvrdio je da je donesena odluka o smjeni izbornika Craiga Leveina. Poslije lošeg početka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, najjaču škotsku izabranu vrstu preuzet će novi čovjek, a tkogod to bude, imat će posla i s Hrvatskom, s kojom će se dogodine sresti dva puta...

Poslije samo dva osvojena boda u četiri utakmice skupine A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nad ostanak Craiga Leveina na klupi škotske reprezentacije nadvio se veliki upitnik, a nedugo uoči prijateljskog ogleda s Luksemburgom, koji će se dogoditi 14. studenog, tamošnji Savez izvijestio je da je došlo vrijeme za smjenu. Objašnjavajući odluku, Stewart Regan, izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza, uputio je nekoliko kurtoaznih lijepih riječi, kakvih redovito bude u ovakvim prilikama, no važno je bilo samo jedno - u nogometu su važni rezultati, a Levein ih na početku kvalifikacija nije imao.

Škoti su svoja dva boda osvojili u dvije utakmice kod kuće, s 0:0 protiv Srbije i 1:1 protiv Makedonije, dok su na dva gostovanja ostali praznih ruku. Wales ih je pobijedio s 2:1, a Belgija s 2:0.

Tko će biti nasljednik, zasad nije poznato. Nagađa se da je favorit Gordon Strachan, a u međuvremenu, imenovan je tek vršitelj dužnosti, Billy Stark, izbornik škotske U-21 reprezentacije, koji će odrediti kandidate za dvoboj s Luksemburgom i voditi momčad u toj utakmici. Poslije toga slijedi odluka, s kojom vodstvo Saveza ne želi žuriti.

Žurba neće biti ni potrebna. Škotska će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama igrati 22. ožujka, kada će dočekati Velšane, dok će nakon toga ići u ubrzanijem ritmu. Susreti s Hrvatskom na rasporedu su 7. lipnja, kada će Škoti biti u gostima, te na kraju kvalifikacijskog puta, 15. listopada, kod kuće.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!