Košarka

Mršić: "Ambicije su uvijek velike, želimo pobijediti u svakoj utakmici"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 06.11.2012.
Mršić: "Ambicije su uvijek velike, želimo pobijediti u svakoj utakmici"
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cibone od srijede će biti i u europskom, a ne samo regionalnom ritmu. Poslije tri uzastopne dobivene utakmice u ABA ligi, s kojima su došli iznad 50-postotnog učinka u rubrici pobjeda i poraza, momčad Veljka Mršića priprema se za ovosezonski početak u Eurokupu, u kojem će im prvi izazov biti dvoboj s jakim Spartakom iz Sankt Peterburga u Domu Dražena Petrovića...

Jako dugo bez okusa pobjede u glavnom dijelu nekog europskog natjecanja, bila to Euroliga ili Eurokup, košarkaši Cibone će tijekom narednih mjesec dana biti u prilici prekinuti taj neugodni trend. Ako izuzmemo uspješno okončani ogled sa Choletom (77:70) u euroligaškim kvalifikacijama na početku protekle sezone, Cibosi u Europi nisu slavili još od početka ožujka 2010., kada su u pretposljednjem kolu Topa 16 Eurolige na domaćem parketu s 82:63 nadjačali Himki.

Poslije toga, porazi su išli jedan za drugim. Prvi se dogodio na kraju Topa 16 u sezoni 2009./10., u produžetku protiv Caje Laboral u Vitoriji, u narednoj sezoni završilo je s 0-10 u Euroligi, a u prošloj s 0-6 u Eurokupu. Neugodna serija je i dalje "na životu", a momčad Veljka Mršića će je pokušati prekinuti u društvu Spartaka iz Sankt Peterburga, Choleta i njemačkog Ratiopharma iz Ulma u ovosezonskoj skupini G Eurokupa.

U sastavu još jedan mladić

Nakon 16-godišnjeg Marka Arapovića, koji je u subotu zaigrao u Podgorici, u ogledu sa Spartakom će u Ciboninom sastavu biti i godinu mlađi Lovro Mazalin, koji je u lipnju napunio 15. Mazalin je prijavljen za Eurokup, a Mršić je najavio da će u srijedu prvi put ove sezone biti među 12 igrača koji će se naći u zapisniku.

Od troje suparnika, Ciboni će prvi na redu biti onaj najjači, Spartak, koji će u Domu Dražena Petrovića gostovati u srijedu s početkom u 18 sati. Gosti iz Sankt Peterburga će se, među ostalima, moći osloniti i na Zacka Wrighta, koji je protekle sezone s Cibosima slavio hrvatski naslov prvaka, a s klupe ih vodi čovjek kojem Draženov dom također nije stran, Slovenac Jure Zdovc, koji je u trenerskoj karijeri u Ciboninoj dvorani već vodio Split i Union Olimpiju.

Najavljujući europski početak, Veljko Mršić kazao je da se njegovi igrači ovome vesele. "Dočekali smo dan otvaranja Eurokupa. Od sada pa do kraja godine smo u programu od dvije utakmice tjedno, to će biti izuzetno naporno za momčad, ali mislim da će dečkima to možda biti draže nego treniranje svakoga dana", opisao je Cibonin trener, ističući s koliko će se jakim suparnikom sresti u srijedu poslijepodne.

"Spartak je jedan od favorita natjecanja, u VTB ligi su bez poraza, a u ruskom prvenstvu su izgubili tek jučer protiv CSKA. U toj utakmici vodili su 36-37 minuta, a CSKA je okrenuo utakmicu kada su postavili zonu", istaknuo je Mršić: "Nadamo se da ćemo naći način da im odgovorimo."

"Trebat će nam dobar protok lopte, bez puno driblinga, morat ćemo imati dobro postavljanje igrača na terenu kako bi lopta mogla ići brže u napadu. U obrani moramo biti na razini koju imamo u zadnje vrijeme, s poboljšanjem skoka u odnosu na utakmicu u Podgorici", dodao je Cibonin trener, kojem će u potrazi za boljim skokom problem ponovno predstavljati izostanci Tomislava Zubčića i Justina Hamiltona, koji još nisu spremni za povratak.

"Normalno da bih volio trenirati Šarića"

Darija Šarića očito žele svi koji si to na bilo koji način mogu priuštiti, među njima je i Cibona, ali trener se u tu priču previše ne upliće, ističući da je to posao za druge u klubu, ponajprije sportskog direktora Nikšu Prkačina. "Šarić je najbolji mladi hrvatski igrač, normalno da bih ga volio trenirati. No, tu postoji puno priča, a ja ne znam što je istina, a što ne", kazao je Mršić.

Nema dvojice visokih, ali ostali će to trebati nadoknaditi na druge načine. "Rodman je imao 1,96 metara pa je bio najbolji skakač NBA lige, to je pitanje navika i želje, a radimo na tome da promijenimo te navike kod igrača. U nekim utakmicama to ide dobro, u nekima ne. Protiv Partizana su i drugi dali doprinos u skoku, ne samo Hamilton i Zubčić koji su tada igrali, a s priključivanjem naših krilnih igrača vjerujem da možemo biti dobri u tom segmentu."

Pored Spartaka, Cibose u ovom društvu čekaju i Cholet i Ulm, a pojašnjavajući što je cilj njegove momčadi, Mršić je kazao da će gledati iz utakmice u utakmicu: "Ambicije su uvijek velike, želimo pobijediti u svakoj utakmici, vjerujem da ćemo u većini imati priliku za pobjedu. Dosad smo u sezoni dobili neke utakmice u kojima su suparnici bili favoriti, ali smo isto tako pokazali i da možemo izgubiti od svakoga."

"Omjer 0-16 iz prošle dvije sezone u Europi nije ugodan, to ćemo pokušati promijeniti, ostaje da vidimo hoćemo li uspjeti. Kada je bila izvučena grupa, nismo znali tko je koliko dobar, sada se vidi da je Sankt Peterburg jedna od boljih momčadi u Rusiji, a Ulm je prvi u Njemačkoj, dobio je Albu u Berlinu, imamo jake momčadi u skupini", zaključio je trener Vukova.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 14:26
    sptv prenosi svih 6 tekmi cibone doma i vani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 10:17
    nadam se da Šarić neće tebi u ruke Mršiću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 08:22
    To su prejake momčadi za ovu Cibonu. Nek se bore....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 14:52
    Ma on oće reć da je Marčinković novi Rodman
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 14:32
    Ako već možemo ispisati 100 stranica zbog zanemarivanja mladih, evo barem jedan post s pohvalom kad se isti uvrste u momčad.Uvijek je lijepo pobjeđivati, treba vratiti tu zaboravljenu naviku i u Europi koliko god nebitna se činila. Cibona je preveliko ime za bilo što drugačije.
    Obrisan korisnik