Ostali sportovi

Bez Sandre Perković: Poznate tri kandidatkinje za titulu najbolje atletičarke svijeta

Mišo Gulić • utorak, 06.11.2012.
Bez Sandre Perković: Poznate tri kandidatkinje za titulu najbolje atletičarke svijeta
Foto: Kristijan Komarica

Britanka Jessica Ennis, Amerikanka Allyson Felix i Novozelanđanka Valerie Adams su prema odluci Međunarodne atletske federacije finalistice izbora za najbolju atletičarku tekuće godine.

Nakon objave imena finalistica, od kojih će jedna ponijeti titulu najbolje atletičarke svijeta, postalo je jasno da hrvatska heroina i zlatna s posljednjih Olimpijskih igara Sandra Perković neće ponijeti tu prestižnu titulu.

Jessica Ennis je jedan od simbola britanske atletike, a visoka očekivanja svoje nacije opravdala je sa zlatnom medaljom u sedmoboju, dok se američka sprinterica Allyson Felix u Londonu okitila s tri zlatne medalje, na 200 metara, 4x100 i 4x200 metara.

Treća finalistica postala je Novozelanđanka Valerie Adams, bacačica kugle koja već tri sezone dominira kao trostruka svjetska prvakinja i dvostruka olimpijska pobjednica. Naime, Adams je u Londonu bila druga, međutim, nakon diskvalifikacije Bjeloruskinje Nadzeye Ostapčuk zbog dopinga, zlatna medalja uručena joj je naknadno.

Gala večer na kojoj će biti proglašeno i ime pobjednice, kao i pobjednika u muškoj konkurenciji, bit će održana 24. studenog u Barceloni, povodom proslave 100. obljetnice IAAF-a.

O imenima koja će konkurirati za ovu nagradu glasovanjem je odlučivalo ukupno 2.400 osoba iz cijelog svijeta koje predstavljaju IAAF i njegovu zakladu IAF, članovi vijeća, članovi 212 saveza, članovi odbora i povjerenstava, direktori atletskih mitinga, veleposlanici IAAF-a, službeni predstavnici atletičara, atletičari i glavni članovi međunarodnog tiska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!