Nogomet

Egipat šokirao Češku odličnom igrom, Srbija lagano s Kuvajtom

Matej Milanović • utorak, 06.11.2012.
Egipat šokirao Češku odličnom igrom, Srbija lagano s Kuvajtom
Foto: Davor Sajko

U Tajlandu je utakmicama skupina E i F završeno drugo kolo Svjetskog prvenstva u futsalu. U skupini E Srbija je nadigrala Kuvajt, a Egipat je odličnom igrom šokirao Čehe. U skupini F Rusija je odradila još jednu laganu utakmicu, ovog puta protiv Gvatemale, a Kolumbija je u drugom poluvremenu razbila Solomonsko Otočje.

Skupina E: Srbija uvjerljivo, Egipat razbio lošu Češku

U skupini E Srbija i Češka pobjedama su mogle osigurati prolaz kruga. To je uspjelo Srbima, koji će u najgorem slučaju proći kao jedni od četiri najboljih trećeplasiranih, no nije i Česima. Srbija je povela već u sedmoj minuti, nakon čega je Kuvajt počeo igrati s dodatnim igračem, što ipak nije dalo rezultata. Pri kraju poluvremena Srbi su zabili dvaput i pobjegli na 3:0. Početkom nastavka Kuvajćani su napokon zabili, no Srbija je potom došla na 6:1 i riješila utakmicu. Do konca su obje momčadi zabile jedanput za konačnih 7:2. Srbiju su do pobjede predvodili Mladen Kocić i Vladimir Lazić s dva pogotka.

Češka je protiv Egipta bila favorit, usprkos slabom nastupu u prvom kolu, i počela je dobro. Nakon četiri minute Matej Slovaček zabio je za češko vodstvo. Međutim, Egipćani su ostali koncentrirani i jako dobrom igrom prvo su izjednačili, a u 19. minuti i poveli pogotkom Bougyja. U 22. minuti Ahmad Mohamed povisio je i na 3:1.

Četiri minute kasnije Lukaš Rešetar smanjio je na minimalni zaostatak, ali Česi nisu uspjeli izjednačiti, već je u 31. minuti stigao pogodak za egipatskih 4:2. Nakon toga Češka je počela igrati s dodatnim igračem, u pokušaju da uzme barem bod. No, Europljani čak ni s igračem više nisu uspjeli stvoriti ozbiljnije prilike, a Egipat je s druge strane spremno iskoristio ponuđeno i na koncu slavio s ogromnih 7:2. Afrikance, koji su sada na korak od plasmana u osminu finala, predvodio je odlični Ramadan Samasry s tri pogotka.

Rezultati:
Srbija - Kuvajt 7:2
Egipat - Češka 7:2

Poredak: Srbija 6, Egipat 3, Češka 3, Kuvajt 0

Skupina F: Rusi nastavljaju s treninzima, prva pobjeda Kolumbije

U skupini F, nakon početnih 16:0 sa Solomonskim Otočjem, Rusija je lakši trening odradila i s Gvatemalom. Na poluvremenu je bilo 6:0, a na koncu 9:0. Najbolji strijelac na utakmici bio je Sergej Sergejev s tri pogotka, a jednog je upisao i Eder Lima, trenutno najbolji strijelac Svjetskog prvenstva s osam zgoditaka.

U drugoj utakmici skupine Kolumbija i Solomonsko Otočje odigrali su zanimljivo prvo poluvrijeme, puno prilika i uzbuđenja, iako ne pretjerano kvalitetno. Kolumbija je s dva pogotka u pola minute došla do 2:0 u sedmoj minuti. Potom je s dva pogotka u minuti Solomonsko Otočje izjednačilo na 2:2 u 15. minuti igre. Pred kraj poluvremena Paul Huia, vratar reprezentacije iz Oceanije, u pokušaju da spriječi protivničku kontru igrao je rukom izvan golmanskog prostora i zaradio crveni. Kolumbija je s igračem više odmah povela 3:2, no samo 11 sekundi kasnije bilo je i 3:3.

Ipak, izjednačenost prvog poluvremena nije se ponovila u nastavku. Kolumbija je odmah povela 4:3, a u posljednjih 10 minuta Solomonsko Otočje je potpuno palo u igri i Kolumbija je na kraju trijumfirala s 11:3. Treba spomenuti da je u posljednjih 30 sekundi Kolumbija zabila čak triput. Kod Južnoamerikanaca se u njihovoj prvoj pobjedi na Svjetskim prvenstvima istaknuo Jhoanathan Toro s tri pogotka.

Rezultati:
Kolumbija - Solomonsko Otočje 11:3
Rusija - Gvatemala 9:0

Poredak: Rusija 6, Kolumbija 3, Gvatemala 3, Solomonsko Otočje 0

Raspored sedmog dana natjecanja:

Utakmicama skupina A i C u srijedu počinje posljednje kolo faze po skupinama. U skupini A može se dogoditi svašta i jedino Ukrajinci mogu, koliko toliko, biti mirni. Europljani imaju četiri boda. U najgorem slučaju mogu biti treći u skupini, a sa četiri boda bi trebali biti među četiri najboljih trećeplasiranih i time proći u osminu finala.

Do četiri boda bi remijima mogli doći Kostarika i domaći Tajland. I jednima i drugima to bi bio prvi prolaz skupine na Svjetskom prvenstvu. Kostarika igra upravo s Ukrajinom, a Tajland s Paragvajem, jedinom reprezentacijom koja se može nadati prolazu isključivo uz pobjedu. Paragvaj je na papiru favorit, no s Kostarikom je odigrao jako slabo, a Tajland igra doma i ima veliku podršku s tribina. Paragvajci ozbiljno riskiraju iznenađujuće ispadanje već u skupini, iako su igrali finale u južnoameričkim kvalifikacijama za ovaj turnir i pritom u polufinalu porazili Brazilce.

U skupini C Brazil je već u idućem krugu i za prvo mjesto dovoljan mu je bod s Portugalom. Portugalu, pak, za prvo mjesto treba pobjeda, a u najgorem slučaju bit će treći s četiri boda. U drugoj utakmici igraju Japan i Libija. Japan bi pobjedom protiv Libije došao na četiri boda, a mogao bi čak biti i drugi u skupini, ako se poklope rezultati. Japanci bi mogli po prvi put proći skupinu. Što se Libije tiče, može još biti treća ako porazi Japance, ali čak i da joj to uspije afrička država će teško ući u osminu finala, obzirom na katastrofalnu gol razliku od -17.

3. kolo, 7. studeni, Skupina A:
Kostarika - Ukrajina 13:00h
Paragvaj - Tajland 13:00h

Poredak: Ukrajina 4, Kostarika 3, Tajland 3, Paragvaj 1

Skupina C:
Japan - Libija 11:00h
Portugal - Brazil 11:00h

Poredak: Brazil 6, Portugal 4, Japan 1, Libija 0

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!