Nogomet

Video: Bivši Zagrebaši zabijaju na Cipru i u Rusiji

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.11.2012.
Video: Bivši Zagrebaši zabijaju na Cipru i u Rusiji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nekadašnji igrači Zagreba Matija Špičić i Ivan Parlov, danas članovi ruskog Sibira i ciparskog Apollona, u posljednjem su kolu bili strijelci u pobjedama svojih klubova...

Među brojnim hrvatskim internacionalcima u manjim europskim ligama nalaze se i bivši članovi Zagreba Ivan Parlov i Matija Špičić. Parlov je sreću potražio na Cipru gdje nosi dres Apollona, dok Špičić igra u drugoj ruskoj diviziji za Sibir.

Apollon se nalazi u dobroj seriji, nakon lošeg ulaska u sezonu upisao je tri uzastopne pobjede protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice i nakon osmog kola dohvatio je petu poziciju s tri boda zaostatka za četvrtoplasiranim AEL-om te devet bodova iza vodećeg trojca Apoel - Anorthosis - AEK.

U osmom kolu Apollon je gostovao kod pretposljednjeg Alkija iz Larnake i upisao očekivanu pobjedu (3:1).

Goste je u vodstvo doveo Parlov u 21. minuti što mu je prvi prvenstveni pogodak nakon dolaska iz austrijskog Mattersburga. Do poluvremena je Apollon povisio na 2:0 preko Settija i napravio veliki korak prema pobjedi. Ipak, u 82. minuti Alki smanjuje golom Condea, kreće po gol za poravnanje, međutim Roberto u sudačkoj nadoknadi postiže treći zgoditak te završava priču.

Uspješan je bio i drugi nekadašnji kapetan Zagreba koji je sa Sibirom u 20. kolu slavio protiv Petrotresta iz St. Peterburga. Gostima je ovo treći poraz u nizu čime sve više gube korak s gornjim dijelom ljestvice, dok je ovo važna pobjeda za Sibir u borbi za pozicije koje vode barem u razigravanje za ulazak u rusku Premier ligu.

Protiv Petrotresta mrežu gostiju načeo je upravo Špičić iz slobodnog udarca u 22. minuti. Golovatenko je na isti način postavio konačnih 2:0 nakon 15 minuta igre u drugom dijelu.

I dok je Špičić odradio svih 90 minuta za momčad iz Novosibirska, Mario Brkljača nije bio na travnjaku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 15:21
    E da su nam sad ti decki u momcadi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 14:38
    Jel ga zavario Špičić, svaka čast...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 12:14
    bitno da se LovrO Medić trudi. doduše zakurac mu je :P
    Obrisan korisnik