Nogomet

Lennon: "Igrači su bili na najvećem ispitu u karijerama, ovo je jedna od najponosnijih večeri"

Branimir Korać • četvrtak, 08.11.2012.
Lennon: "Igrači su bili na najvećem ispitu u karijerama, ovo je jedna od najponosnijih večeri"
Foto: EPA

Nogometaši Celtica fanatičnom borbenošću iznenadili su u Glasgowu Barcelonu i svladali je s 2:1. Trener škotskog prvaka emotivno je proslavio ovu objedu i nakon susreta pričao o jednom od najponosnijih trenutaka u karijeri...

Momčad Celtica nema u svojim redovima velike nogometne znalce, one iz vrha svjetskog nogometa, međutim ima karakterne igrače koji će se boriti do posljednjeg atoma snage. To su pokazali i u dvoboju s Barcelonom, značajno kvalitetnijom momčadi protiv koje se nisu samo tako predali.

Sastav Tita Vilanove bio je veliki favorit uoči ovog dvoboja, no Celtic je pokazao da favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Tito Vilanova: "Prije tog prvog gola, imali smo čistu šansu za vodstvo. Da smo tada zabili, utakmica bi bila posve drugačija. Imali smo sasvim dovoljno prilika da ovdje uzmemo pobjedu, to je naš stil igre, svejedno nam je igramo li kod kuće ili u gostima. Pobjeda bi nam osigurala prvo mjesto u skupini, no još uvijek ovisimo samo o sebi. Imamo još dvije utakmice za završiti posao."

"Ovo je jedna od najponosnijih večeri u mojoj karijeri. Igrači su pobijedili najbolju momčad svijeta, bili su na najvećem ispitu u njihovim karijerama i uspješno su ga položili. Pobjedu su donijeli momčadska igra i disciplina. Znali smo gdje ih možemo napasti, da su prekidi naša prilika i napali smo ih preko Jordija Albe koji nije tako dobar u zraku. Charlie Mulgrew je jedan od najboljih izvođača prekida i Wanyama je odradio svoj dio posla fantastično", govorio je Lennon.

Lennon je pohvalio i mladog Watta koji je na debiju zabio gol za pobjedu te naglasio kako će sada malo uživati, a zatim kod Benfice pokušati osigurati prolaz.

"Nakon što smo poveli, znali smo da ćemo biti pod velikim pritiskom i to nismo mogli spriječiti. No bili smo čvrsti i izdržali, a zatim se Watt upisao u povijesne knjige. Postigao je sjajan gol i zaslužio pohvale. Pokazali smo da napredujemo i ovo nije vrhunac ove momčadi. U odličnoj smo situaciji što se tiče eventualnog prolaza, idemo u Lisabon odigrati protiv Benfice i pokušati izboriti prolaz dalje. Prvo ćemo malo uživati u ovom rezultatu, ovo je posebna večer, nikada nisam vidio ovakvu atmosferu", još uvijek je pod dojmom pobjede bio Lennon.

Atmosferu na tribinama i fanatičnost igrača Celtica hvalio je i gostujući trener Tito Vilanova. Unatoč porazu, nije imao što posebno zamjeriti svojim igračima.

"Nemam što predbaciti svojoj momčadi. Mislim da smo zaslužili pobjedu, sve smo pokušavali do samog kraja susreta, no treba čestitati Celticu na velikoj borbenosti, disciplini i odličnom čitanju igre od samog početka susreta. Napravili smo pogrešku u prekidu i oni su priliku iskoristili. Imali su na utakmici samo dva kornera i iz jednog su došli do gola. Čestitam im na dobroj utakmici i na navijačima koji su bili spektakularni. Treba im čestitati na ovih 125 godina kluba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir08.11.2012. u 12:23
    Neil Lennon trener Celtica: "Oni uvedu Villu i Fabregasa, a ja 18-godišnjeg Watta, koji je koštao 50.000f i koji ima 11 utakmica u karijeri"
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 12:00
    nekako sam i predpostavljao da će celtic dobit.. namučili su Barcu na Camp Nou, jest da je Barca imala 10x više prilika no to je nogomet... celtic je poznat po borbenosti, jer se jednostavno "napale" na te velike klubove... stoperi su potrebni Barci... nisam još gledao Songa na poziciji stopera no... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 11:26
    Bome se Celtic Barci napio krvi kroz ove 2 utakmice. Prvo izgube na Nou Campu u sudačkoj a onda dobiju doma. Fantastično! Da ne umanjujem zasluge Škota, nekako mi se čini da, bodovi u Primeri na stranu, Barca ne igra na razini zadnjih sezona. Što se treba dogoditi da u klubu prihvate činjenicu da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:18
    Evo kako se može! pogledajte dinamove 'zvjezdice' malo Celtic i kako se njegovi igrači bore....kao lavovi! kako njima nije opravdanje mlada momčad bez zvijezda i slaba liga, je li?! ove sezone nemaju čak ni rangerse, ni 4 tekme s njima! škotska liga je očajno slaba, malo je bolja od HNL-a, pa to NE... [više na forumu]
    Obrisan korisnik