Nogomet

Panama pogotkom u zadnjoj minuti izborila osminu finala

Matej Milanović • četvrtak, 08.11.2012.
Panama pogotkom u zadnjoj minuti izborila osminu finala
Foto: Davor Sajko

Na Svjetskom futsal prvenstvu u Tajlandu odigrano je treće kolo u skupinama B i D. U skupini B prošli su Španjolska, Iran i Panama, nakon dramatične završnice. U skupini D osminu finala osigurali su Italija i Argentina.

Skupina B: Španjolska prva, Iran drugi, Panama prošla u zadnjoj minuti

U skupini B Španjolska nije imala puno problema u osiguravanju prvog mjesta. Europljani su deset minuta lomili otpor Maroka, no nakon toga su triput zabili već do poluvremena, a na koncu slavili s 5:1. Španjolce je do pobjede predvodio Lozano s dva pogotka. Iran je trebao s Panamom slaviti s pet pogodaka većom razlikom od Španjolske da bi je preskočio na ljestvici, no nije nikad bio ni blizu tome.

Utakmica Irana i Paname bila je puno izjednačenija. Iran je rano poveo, u 3. minuti, ali je Panama uzvratila samo par minuta kasnije, nakon katastrofalne reakcije vratara Mostafe Nazarija. Do poluvremena je Iran otišao i na 3:1, no u nastavku nije bilo golijade i završnica utakmice je sigurno kidala živce tajlandskim navijačima. Porazom Paname od dva ili više razlike Tajland bi već bio u osmini finala, a minimalnim porazom Paname Tajlanđani bi bili prisiljeni na čekanje ishoda utakmica koje se igraju u petak.

U 35. minuti je glupa reakcija iranskog igrača donijela Panami penal, kojeg je realizirao Carlos Perez. Iran je potom došao do 4:2, no 40 sekundi prije kraja Alquis Alvarado prošetao se sredinom terena, kroz loše postavljene Irance, i zabio gol koji je odveo Panamu u osminu finala i ostavio Tajland na čekanju. Na utakmici Irana i Paname samo je Mohammad Taheri zabio dva pogotka.

Rezultati:
Španjolska - Maroko 5:1
Iran - Panama 4:3

Poredak: Španjolska 7, Iran 7, Panama 3, Maroko 0

Skupina D: Italija i Argentina potvrdile pozicije i prolaz

Italiji je s Meksikom trebao bod za prvo mjesto i obzirom na kvalitetu suparnika Azzurri su krenuli s igračima koji su manje igrali na turniru. Međutim, Meksiko se pokazao kao tvrd orah i ubrzo su ušli najbolji talijanski igrač, izuzev vratara. Prvi gol su Talijani postigli tek u 18. minuti, a u nastavku je Meksiko čak i izjednačio. Ipak, do konca su Talijani većom kvalitetom riješili utakmicu i došli do konačnih 5:2. Kod Talijana su po dva pogotka postigli Rodolfo Fortino i Marco Ercolessi, a kod Meksika Morgan Plata.

U drugoj utakmici Argentina je lagano nadigrala Australiju. Australci su u šestoj minuti izjednačili na 1:1, preko Tobiasa Seeta, no u ostatku susreta Južnoamerikanci su dominirali i slavili 7:1. Jedini s dva pogotka bio je Cristian Borruto. Italija i Argentina su sigurno u osmini, a teoretske šanse ima i Australija, iako su minimalne zbog gol razlike od -12. Australcima bi za prolaz trebao poraz Češke od Srbije od devet razlike i jedan od iduća dva rezultata, poraz Kolumbije od Rusije s 18 razlike, ili poraz Gvatemale od Solomonskog Otočja sa sedam pogodaka razlike.

Rezultati:
Italija - Meksiko 5:2
Argentina - Australija 7:1

Poredak:
Italija 9, Argentina 6, Australija 3, Meksiko 0

Raspored devetog dana natjecanja:

Natjecanje po skupinama zaključit će se u petak utakmicama skupina E i F. U skupini E Srbija igra sa Češkom. Srbima treba bod za prvo mjesto, a Česima bod za prolaz. Poraz bi Češku mogao neočekivano eliminirati s natjecanja. U toj skupini još igraju Egipat i Kuvajt. Egiptu je bod dovoljan za prolaz.

U skupini F bi sve trebalo biti jasno. Gvatemala je izraziti favorit sa Solomonskim Otočjem, a isto vrijedi i za Rusiju protiv Kolumbije. U slučaju da ne bude iznenađenja Rusija će biti prva, Gvatemala druga, a Kolumbija mora izgubiti s manje od sedam pogodaka razlike da sigurno prođe.

Sutrašnje utakmice s posebnom će napetošću pratiti domaćini, Tajlanđani. Domaćin će ispasti već u skupini ako se poklope iduća tri rezultata, Gvatemala ne izgubi od Solomonskog Otočja, Kolumbija izgubi s manje od sedam razlike od Rusije i Češka uzme barem bod sa Srbijom.

9. studeni, 3. kolo, Skupina E:
Srbija - Češka 13:00h
Kuvajt - Egipat 13:00h

Poredak: Srbija 6, Egipat 3, Češka 3, Kuvajt 0

Skupina F:
Solomonsko Otočje - Gvatemala 11:00h
Kolumbija - Rusija 11:00h

Poredak: Rusija 6, Kolumbija 3, Gvatemala 3, Solomonsko Otočje 0

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!