Nogomet

Navijači spašavaju Hearts od sudbine Glasgow Rangersa

Branimir Korać • petak, 09.11.2012.
Navijači spašavaju Hearts od sudbine Glasgow Rangersa
Foto: Davor Sajko

Navijači Heartsa pokrenuli su inicijativu u kojoj su pozvali ljude da u što većem broju dolaze na utakmice Heartsa kako bi se prikupilo oko dva milijuna funti za spas kluba koji je u velikim financijskim problemima...

Financijski problemi potresaju Hearts koji više ne živi od novca Vladimira Romanova. Alarm je zazvonio nakon što je objavljeno da škotski klub duguje oko 450 tisuća funti poreza koje mora hitno platiti i prijeti mu unatoč ne tako velikom dugu, sudbina Glasgow Rangersa.

Predsjednik Udruge navijača Heartsa Steve Kilgour ima rješenje za spas kluba, no tvrdi kako oni najžešći navijači nisu u moći sami pomoći klubu.

"Vladimir Romanov više ne financira klub i moramo se sada sami boriti za njegovo funkcioniranje. Svake godine imamo oko dva milijuna funti minusa i to moramo nekako pokriti. To se može smanjiti prodajom igrača u siječnju, ali to nije sigurna stvar. Moramo sami pružiti ruku klubu."

Kao najbolji način za pomoć klubu Kilgour vidi dolazak na utakmice.

"Oni najžešći navijači koje mi i predstavljamo će uvijek biti iza kluba. Ovdje pozivamo one ljude koji su dolazili na utakmice s Liverpoolom i Tottenhamom, one koji su se onda tukli za ulaznice, klub treba njihovu pomoć."

Kilgour naglašava kako je zadovoljan reakcijom tog dijela navijača i kako ulaznice prolaze za prvenstveni dvoboj protiv St. Mirrena.

Menadžer John McGlynn je ponudio da mu se ugovorne rate isplate s odgodom ukoliko bi to pomoglo klubu. Ukupan porezni dug Heartsa penje se na nešto više od milijun i pol funti prema prvom izračunu na što je Hearts zatražio drugo mišljenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 22:24
    tako se to radi u pravnim državama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 20:43
    Šteta, nekoć su stadioni bili puniji, utakmice pune žara i strasti, sada je sve to postalo samo biznis.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 16:30
    mogao bi im Dinamo dati koji milijun, samo da mu napune stadion dva tri puta :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 15:48
    Žalosno... Još malo pa će škotska četvrta liga postat jača od prve.
    Obrisan korisnik