Nogomet

Korejski Ulsan osvojio naslov azijskog prvaka

Ivor Krapac • subota, 10.11.2012.
Korejski Ulsan osvojio naslov azijskog prvaka
Foto: Martina Japundžić

Korejski Ulsan Hyundai ovosezonski je osvajač AFC Lige prvaka, najjačeg klupskog natjecanja u Aziji. Momčad iz Ulsana je u finalu u kojem je bila domaćin u subotu nadigrala saudijski Al-Ahli iz Jeddaha...

Nakon Jeonbuk Motorsa iz 2006., Pohang Steelersa iz '09. i Seongnam Ilhwe godinu kasnije, subota je donijela uspinjanje još jednog kluba iz Južne Koreje na pobjednički tron u AFC Ligi prvaka. Najjače azijsko klupsko natjecanje pripalo je momčadi Ulsana, koja je pred 42.153 navijača na svojem stadionu u finalu s 3:0 bila jača od saudijskog Al-Ahlija, definitivno prelomivši utakmicu tijekom drugih 45 minuta.

Ulsan je došao u vodstvo zaslugom Kwaka Tae-Hwija u 13. minuti, a preostala dva pogotka Korejci su zabili u drugom dijelu. Na 2:0 je u 68. minuti povisio brazilski napadač Rafinha, dok se za završni rezultat 15-ak minuta do kraja pobrinuo Kim Seung-Yong.

S uvjerljivom pobjedom nad suparnicima iz Jeddaha, klub iz Ulsana osvojio je svoj prvi naslov u ovom natjecanju, a za nagradu, Korejci su osigurali put na Fifino klupsko Svjetsko prvenstvo, koje će se održati sljedećeg mjeseca, od 6. do 16. prosinca u Japanu. Prvi suparnik azijskih prvaka bit će meksički Monterrey, s kojim će se sresti u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!