Automoto

Pedrosi pobjeda u Valenciji, prvak Lorenzo neozlijeđen u teškom padu

Maja Giljanović • nedjelja, 11.11.2012.
Pedrosi pobjeda u Valenciji, prvak Lorenzo neozlijeđen u teškom padu

Dvostruki svjetski prvak Casey Stoner u oproštajnoj je utrci karijere osvojio treće mjesto, aktualni prvak Jorge Lorenzo sretno je u teškom padu prošao neozlijeđen, a pobjedu na stazi Ricardo Tormo u Valenciji ispred senzacije Kazayukija Nakasuge osvojio je viceprvak svijeta Dani Pedrosa.

Pregršt toga dogodilo se na posljednjoj utrci sezone, dvostruki svjetski prvak Casey Stoner u oproštajnoj je utrci sezone osvojio treće mjesto, aktualni prvak Jorge Lorenzo izletio je sa staze i u teškom padu srećom prošao bez ozljeda, a do pobjede, sedme ovosezonske stigao je viceprvak svijeta Dani Pedrosa.

Uzbuđenjima je uvelike kumovalo i vrijeme. Iako u trenutku kad je započinjala kiša nije padala, utrka je službeno proglašena kišnom tako da su samo Lorenzo, Nakasuga i Bradl odabrali slik gume. U krugu zagrijavanja, međutim, Pedrosa, Hayden, Crutchlow i Bautista mijenjaju odluku, i sami odabiru slikove, ali startati su morali iz bokseva.

Prvi je vodstvo preuzeo Espargaro, ali već nakon tri kruga uvjerljivo najbrži je Lorenzo. U međuvremenu Pedrosa se probija u poretku, a prostor mu se i otvara budući se mnogi koji su startali s gumama za kišu, odlučuju na odlazak u boks na promjenu na slikove. Već do osmog kuga Pedrosa stiže do drugo mjesta, Lorenzo i dalje vodi, a treće mjesto drži Bradl. Vrlo brzo, međutim, Bradl izlijeće sa staze, a liniju gubi i Pedrosa. U tim trenucima Lorenzo se već odvojio na više od tri sekunde, ali ovog puta svjetski prvak izlijeće i u teškom padu srećom prolazi bez ozljeda.

Pedrosa preuzima prvo mjesto, a nakon izlijetanja među ostalima još i Crutchlowa i Barbere, na drugo mjesto probija se Nakasuga, a treće od Bautiste u finišu preuzima Stoner.

U Top 5 završio je i Michele Pirro, među 10 su se smjestili Dovizioso, Abraham, Petrucci, Ellison i u posljednjoj utrci za Ducati Valentino Rossi.

U klasi Moto2 ispred Juliana Simona i Nicolasa Terola pobijedio je svjetski prvak Marc Marquez, a u Moto3 ispred prvaka Sandra Cortesea i Zulfahmija Khairuddina najbrži je bio Danny Kent.

Nova sezona počinje 31. ožujka, na stazi Losail održava se Velika nagrada Katra.

Velika nagrada Valencije:
1.Pedrosa (Španjolska, Honda) 48:23,819
2.Nakasuga (Japan, Yamaha) +37,661
3.Stoner (Australija, Honda) +1:00,633
4.Bautista (Španjolska, Honda) +1:02,811
5.Pirro (Italija, FTR) +1:26,608
6.Dovizioso (Italija, Yamaha) +1:30,423
7.Abraham (Češka, Ducati) +1:31,789
8.Petrucci (Italija, Ioda-Suter) jedan krug
9.Ellison (Velika Britanija, ART) jedan krug
10.Rossi (Italija, Ducati) jedan krug
11.Espargaro (Španjolska, ART) jedan krug
12.De Puniet (Francuska, ART) dva kruga
13.Aoyama (Japan, BQR) dva kruga
14.Edwards (SAD, Suter) tri kruga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!