Ostali sportovi

Zlatko Mateša ostaje na čelu Hrvatskog olimpijskog odbora

Ivor Krapac • ponedjeljak, 12.11.2012.
Zlatko Mateša ostaje na čelu Hrvatskog olimpijskog odbora
Foto: FaH

Zlatko Mateša će i u naredne četiri godine obavljati dužnost predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora. Na sjednici Skupštine HOO-a održanoj u Zagrebu, Mateša je jednoglasnom odlukom dobio još jedan predsjednički mandat, koji će trajati do završetka ljetnih Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru...

S obzirom da nije bilo drugih kandidata, izbor predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora u dolazećem četverogodišnjem mandatu bio je formalnost, uz jednoglasnu odluku da na čelu HOO-a ostane Zlatko Mateša, koji je na toj dužnosti od listopada 2002. godine.

Mateša je tada odabran za predsjednika na izvanrednoj sjednici Skupštine HOO-a nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Zdravka Hebela, a u međuvremenu je odradio još dva mandata, s ponovnim izborom 2004. i '08. godine. Sada, pak, slijedi ukupno četvrti mandat na čelu krovne hrvatske olimpijske udruge, treći četverogodišnji.

Skupština HOO-a na kojoj se odlučivalo o predsjedniku prvotno je trebala biti održana 22. listopada, no došlo je do odgode zbog Matešinih problema sa srcem, zbog kojih je bio zadržan u bolnici u Barceloni, gdje mu je operativnim zahvatom ugrađeno pet srčanih premosnica. Bez obzira na zdravstvene poteškoće, dosadašnji predsjednik nije odustao od nove kandidature i nastavka posla u HOO-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 16:00
    Sretan i brz oporavak
    Obrisan korisnik