Zimski sportovi

Sakic, Sundin, Bure i Oates primljeni u Kuću slavnih

Lovro Štrbinić • utorak, 13.11.2012.
Sakic, Sundin, Bure i Oates primljeni u Kuću slavnih

Četvorica hokejaša postali su novi članovi Hokejaške Kuće slavnih u Torontu. U ponedjeljak je ta čast pripala Joeu Sakicu, Matsu Sundinu, Pavelu Bureu i Adamu Oatesu...

U ponedjeljak su četiri nova hokejaša postali članove hokejaške Kuće slavnih u Torontu. Četiri legende ovog sporta i nekadašnje zvijezde NHL-a, čiji je izbor izglasan prije nekoliko mjeseci, sad su i formalno primljene.

Jedan od njih je 43-godišnji Joe Sakic, Kanađanin hrvatskog podrijetla, koji u svom životopisu ima osvojeno olimpijsko zlato u Salt Lake Cityju 2002. godine, kao i dva Stanley Cupa osvojena s Coloradom, 1996. i 2001. godine.

Švedski hokejaš Mats Sundin ovu čast zaslužio je osvajanjem olimpijskog zlata u Torinu 2006. godine. Također, značajan trag ostavio je u Toronto Maple Leafsima, čiji je najučinkovitiji igrač u povijesti, kao i najbolji strijelac.

Pavel Bure, ruski osvajač olimpijskog srebra u Naganu 1998. godine te olimpijske bronce četiri godine kasnije u Salt Lake Cityju, osim po tome, ulazak u hokejašku Kuću slavnih zaslužio je dugogodišnjim NHL angažmanom, u Vancouver Canucksima, Florida Panthersima te New York Rangersima.

Na kraju, što se tiče Adama Oatesa, riječ je o igraču koji je svoju karijeru izgradio ponajviše u St.Louis Bluesima, a vrijedi istaknuti kako je peti najbolji asistent NHL-a svih vremena s ukupno 1079 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 22:40
    Sakic je bog! Poludio sam za hokejem gledajući njega i Lemieuxa kako vode Kanadu do zlata 2002.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 22:21
    Ocekivano, zasluzili su svi koi su usli ovaj put u HOF, nego ide christmas a nhl nema....:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 14:04
    jednog dana kad Sakic bude trener medvescaka u khl-u !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 12:30
    zasluzeno!
    Obrisan korisnik