Košarka

Magic: "Uistinu volim Jerryja Bussa, ali Jimu jednostavno ne vjerujem"

Mišo Gulić • četvrtak, 15.11.2012.
Magic: "Uistinu volim Jerryja Bussa, ali Jimu jednostavno ne vjerujem"

Smjena Mikea Browna s kormila Los Angeles Lakersa, ali još više angažiranje Mikea D'Antonija od strane vlasnika Jima Bussa izazvale su podosta reakcija, a sretan takvim raspletom nije bio ni legendarni Magic Johnson.

Legenda Lakersa tako je oštro kritizirala najnovije postupke Uprave Lakersa na čelu s Jimom Bussom, sinom bivšeg čelnog čovjeka kluba Jerryja, istaknuvši da je učinjeno dosta pogrešaka u posljednje vrijeme.

"Uistinu volim Jerryja Bussa, ali Jimu jednostavno ne vjerujem. Učinio je dvije velike pogreške, po meni i ključne", istaknuo je Magic u razgovoru za ESPN.

Potom je objasnio na što je konkretno mislio: "Prva pogreška mu je bila zapošljavanje Mikea Browna, jer on naprosto nije trener za Lakerse. "

"Isto tako nije ni Mike D'Antoni. Pogotovo je to jasno u situaciji da imate Phila Jacksona koji je to ponovno želio biti. No, Jim Buss nije želio njega, nego D'Antonija. Trebao je onda javno tako reći, a ne dopustiti da navijači dva dana sanjaju dolazak Jacksona", ljutit je bio Magic.

S druge strane vlasnik Jim Buss nije želio ulaziti u raspravu glede javno iznesenog stava jednog od ponajboljih košarkaša svih vremena, stoga je tek kratko poručio: "Ja vjerujem u Magica kao što sam uvijek i vjerovao."

Svoj stav iznio je i aktualni GM Lakersa Mitch Kupchak koji je branio svoje poslodavce: "Odluka o angažiranju Mikea D'Antonija donesena je jednoglasno u prisustvu mene, Jerryja i Jima Bussa."

"Ne želim ulaziti u detalje, ali nisam siguran da bi se neki naši igrači snašli u Philovom 'trokut napadu'. Vjerujem da bi im trebalo dosta vremena da ga nauče", zaključio je Kupchak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • renimus15.11.2012. u 22:27
    a tako dakle, jim buss je mali od staroga bussa, jerrya:)
    renimus
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 17:23
    Jim ti je sin od Jerryja! ;)
    Obrisan korisnik
  • renimus15.11.2012. u 17:21
    pretpostavljam da postoje dva Bussa; Jim i Jerry!? Clanak je malo zbunjujuci, mozda malo detaljnje objasnjenje tko je tko u ovoj prici
    renimus