Nogomet

UEFA "olakšala" Hajdukovu blagajnu zbog bakljade u Milanu

Ante Zovko • četvrtak, 15.11.2012.
UEFA "olakšala" Hajdukovu blagajnu zbog bakljade u Milanu
Foto: Duje Bonačić

Osim što će sljedeću utakmicu u europskim natjecanjima igrati pred praznim gledalištem, Hajduk je novčano kažnjen zbog bakljade u svojoj posljednjoj ovosezonskoj europskoj predstavi.

UEFA je kaznila Hajduk s 30.000 eura zbog bakljade njegovih navijača u Milanu u pobjedi 2:0 protiv Intera u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige odigranoj u kolovozu.

To je ujedno i posljednja disciplinska mjera iz Nyona za splitski klub ove sezone, a ranije je krovna europska organizacija izrekla kaznu zbog bakljade u drugom pretkolu protiv Skonto Rige.

Discplinska komisija tražila je dvije utakmice bez gledatelja, a Komisija za žalbe potvrdila je prvostupanjsku kaznu od jedne utakmice.

U Hajduku su tada izrazili zadovoljstvo jer kazna nije ozbiljnija budući da je klub dvaput uvjetno osuđen, a napravio je dvadesetak prekršaja posljednjih sezona.

2011. godine Hajduk je platio 65.000 eura zbog propusta u organizaciji utakmice sa Stoke Cityjem, tj. pirotehničke predstave navijača i u Splitu i u Engleskoj.

Dok je nastupao u skupini Europske lige 2010., Hajduk je uplatio Uefi ukupno 232.000 eura. Tada mu je određen dvogodišnji rok kušnje s prijetnjom izbacivanja iz europskih natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 08:42
    nevjerojatno kako je taj Mamić moćan....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 02:00
    A kako Dinamo, kako svi koji plaćaju kazne zbog kretena? Ja sam za koreografiju, ali kad to šteti klubu ili završava na travnjaku i atletskoj stazi prestaje biti koreografija i postaje čisti DEBILIZAM.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 23:27
    torcida baca baklje iz velike ljubavi prema hajduku, nisu u stanju očistiti svoje redove, a žele upravljati klubom...
    Obrisan korisnik
  • nido15.11.2012. u 22:31
    ...da, da catalonia tako je...ovo je zavjera i mislim da Mamic ima prste i ovdje, ovo on namjerno stima da hebe Ajduka do kraja ccc
    nido
  • Jon Snow15.11.2012. u 22:30
    Ova Uefa samo sere. Ja sam za baklje sve dok ne završe na terenu.
    Jon Snow