Nogomet

Ibrahimovićeve "škarice" u konkurenciji tek dogodine

Ante Zovko • četvrtak, 15.11.2012.
Ibrahimovićeve "škarice" u konkurenciji tek dogodine
Foto: EPA

Iako je čudesni gol Engleskoj Zlatan Ibrahimović postigao u studenom 2012., u konkurenciji za Nagradu Puskas može ići tek 2013., presudila je FIFA.

Ibrahimović je postigao četiri gola za Švedsku u prijateljskoj pobjedi 4:2 protiv Engleske u srijedu, samo nekoliko sati nakon što je FIFA objavila deset kandidata za gol godine ili Nagradu Puskas.

FIFA je objavila da ne namjerava uvrstiti na konačni popis nevjerojatne "škarice" s 25 metara o kojima se vodi rasprava gdje spadaju u konkurenciji najboljih golova svih vremena.

"S obzirom da je određeni broj glasova već podnesen za ovogodišnju nagradu, žiri Nagrade Puskas ne može u ovom trenutku dodati nove nominacije", priopćila je svjetska nogometna federacija.

Dodala je da se gol može naći u konkurenciji za 2013. godinu.

Nagrada nazvana po mađarskom velikanu Ferencu Puskasu bit će dodijeljena na Fifinoj svečanosti 7. siječnja u Zürichu.

Osim prošlogodišnjeg pobjednika Neymara, nominirani su Hatem Ben Arfa, Gaston Maella, Radamel Falcao, Olivia Jimenez, Lionel Messi, Moussa Sow, Miroslav Stoch, Emmanuel Agyemang-Badu i Eric Hassli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 13:06
    Znači da se sad već zna tko će pobijediti sljedeće godine !!!!
    Obrisan korisnik
  • Balthazar16.11.2012. u 07:11
    Možda FIFA je teška mafija, ali kakve veze to ima s time na koji način biraju gol godine!?
    Balthazar
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 03:42
    ne vidim gdje je problem. dodjeljuju nagrade sad, ibrahimovicev gol ce u iducu dodjelu. kao da je bitno. inace, ako je nekome potrebno objasnjenje zasto sad a ne u sijecnju - pa onda bi sve dodjele bile u sijecnju i ostatak godine bio bi "obican". isto vrijedi za oscare, grammye i slicne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 00:01
    koja retardacija od odluke... pa koliko njima treba za glasanje?!? Sve više od 1 dana je u današnje vrijeme računala smiješno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 22:16
    FIFA je teška mafija! Prave se glupavi kao da studeni i prosinac nisu dio godine, pa mjere po nekom svom kalendaru. Umjesto da stave tu dodjelu krajem siječnja, sve se mora tako brzo odviti. Kretenčine......
    Obrisan korisnik