Nogomet

Matthäus želi preuzeti škotsku reprezentaciju

Maj Gašparac • subota, 17.11.2012.
Matthäus želi preuzeti škotsku reprezentaciju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački trener Lothar Matthäus zainteresiran je za preuzimanje pozicije izbornika škotske reprezentacije, doznali su otočki mediji. Njemački stučnjak zadnji angažman je imao u Bugarskoj, a sada mu je želja preuzeti još jednu reprezentaciju.

Lothar Matthäus, njemački trener i bivši nogometaš, zainteresiran je za vođenje škotske nogometne reprezentacije. BBC doznaje da su njegovi menadžeri stupili u kontakt sa Škotskim nogometnim savezom u vezi preuzimanja te funkcije.

Škotska reprezentacija je posljednja dva tjedna bez izbornika, nakon što je otkaz zbog loših rezultata dobio Craig Levein. Najvećim favoritima za mjesto izbornika trenutno se smatraju Gordon Strachan, Joe Jordan i Owen Coyle.

Matthäus je imao bogatu igračku karijeru, a najviše će ostati zapamćen po nastupima za Bayern München i milanski Inter. Za njemačku reprezentaciju zaigrao je 150 puta.

Nakon završetka igračke karijere vodio je bečki Rapid, Partizan, mađarsku reprezentaciju, Atlético Paranaense, Red Bull Salzburg, Maccabi Netanyu i bugarsku reprezentaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!