Rukomet

Uvjerljivim porazom Lokosice se oprostile od Kupa pobjednika kupova

Jelena Bagarić • subota, 17.11.2012.
Uvjerljivim porazom Lokosice se oprostile od Kupa pobjednika kupova

Iako su na domaćem terenu prije tjedan dana jako dobrom igrom savladale mađarski Vaci, igračicama Lokomotive u uzvratu to nije pošlo za rukom. Pretrpjele su težak poraz (29:20) i time se oprostile od Kupa pobjednika kupova i europskih natjecanja općenito.

Vaci NKSE - Lokomotiva 29:20 (12:8)

Mađarska, Vac. Gledatelja: 750

SUci: Angelos Argyridis i Christos Mouttas (oba Cipar)

Vaci NKSE: Juhasz, Ertl 1, Nikšić 2, Farkas 2, Barjan 4, Ivanics, Kamper 2, Biro, Szadvari 5, Meszaros, Klivinyi 3, Triffa, Fülöp, Nagy, Tapai 8, Mayer 2
Trener: Gulyás István

Lokomotiva: Razum, Smiljanić 2, Božović, Oštarijaš, Krsnik 8, Marković, Kožnjak 4, Janković 2, Bušić 2, I. Milić 1, Prevendar 1, Debelić 1, Bukovina, Mudronja
Trener: Nenad Šoštarić

Sedmerci: Vaci NKSE 1 (1), Lokomotiva 6 (5)

Isključenja: Vaci NKSE 8 minuta, Lokomotiva 8 minuta

Igračice Lokomotive nažalost se nisu uspjele kvalificirati u osminu finala Kupa pobjednika kupova, bolje od njih u uzvratnoj utakmici bile su igračice mađarskog Vacija. Dobra igra iz Kutije šibica nije se preslikala u Mađarsku što je dovelo do uvjerljive pobjede Vacija.

Trener Šoštarić sigurno nije priželjkivao ovakvu igru, čak je i u najavi ove utakmice rekao da idu po pobjedu te da će se jako dobro pripremiti za uzvrat. No negdje nešto nije dobro funkcioniralo. Od samog početka susreta Mađarice su se promaknule u vođu na terenu, ali Lokosice su pokušavale održati priključak.

U nastavku susreta igra Lokomotive se raspala što je otvorilo igračicama Vacija put k pobjedi koja ih je odvela u osminu finala. Iako su na poluvremenu Mađarice vodile samo s četiri pogotka, do kraja susreta postepeno su povećavale prednost i u konačnici došle do velikih plus devet. O dobroj igri ekipe Vacija govori i činjenica da su igračice Lokomotive u drugom dijelu postigle samo osam pogodaka dok su njihove suparnice pogađale njihovu mrežu čak sedamnaest puta.

Izostao je dobar učinak Maje Kožnjak koja je u utakmici u Zagrebu bila fenomenalna s postignutih deset pogodaka, no u Vacu je mrežu pogodila samo četiri puta. Najviše se istaknula u ovoj utakmici mlada Dora Krsnik koja je bila precizna osam puta. Što se igračica Vacija tiče briljirala je Szabina Tapai s postignutih osa pogodaka, a priključila joj se Krizstina Szadvari dodavši još pet pogodaka. Treba istaknuti da je doprinos pobjedi Vacija dodala i bivša igračica Lokomotive Ana Nikšić koja je postigla dva pogotka.

Lokosice sigurno mogu žaliti za propuštenom prilikom, no ovo je za ovako mladu ekipu odličan rezultat. Da je prednost u Zagrebu bila veća možda bi i šanse u Mađarskoj bile veće, no ne treba se baviti sa stvarima "što bi bilo, kad bi bilo", no igračice Lokomotive i njihov stručni stožer sigurno mogu biti zadovoljne svojim predstavama u Europi. Sad se treba okrenuti susretima Regionalne lige i tamo nastaviti s dobrim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!