Rukomet

Podravka drugi krug Lige prvakinja potvrđuje kod vječnog rivala Krim Mercatora

Zvonka Keliš • nedjelja, 18.11.2012.
Podravka drugi krug Lige prvakinja potvrđuje kod vječnog rivala Krim Mercatora
Foto: Ivana Strahija

Rukometašice Podravke Vegete u ljubljanskoj će Areni Stožice u nedjelju navečer snage odmjeriti s igračicama Krim Mercatora u izravnoj borbi za drugi krug natjecanja za naslov prvakinja Europe. Nakon slavlja nad Slovenkama na domaćem terenu te još dvije vrijedne europske pobjede Kokice europsko proljeće mogu izboriti i s porazom s tri pogotka razlike stoga motiviranije no ikad kreće u posljednje kolo natjecanja po skupinama.

Hrvatske rukometne prvakinje odlično su krenule u svoju novu europsku sezonu te se nakon pet odigranih susreta drže na sjajnom drugom mjestu skupine B Lige prvakinja. Iako su na samom otvaranju poražene od rukometašica Györija, igračice Nevena Hrupeca u tom su, kao i u preostalim ogledima pokazale itekako borbeno lice željno drugoga kruga natjecanja najprestižnijeg europskog natjecanja.

No, na svoju prvu europsku pobjedu ove sezone Kokice nisu trebale dugo čekati, naime, već su u sljedećem kolu, na svom terenu, po prvi puta nakon tri sezone bolje bile od rukometašica Krim Mercatora da bi nakon toga nanizale dva slavlja nad Clujom. Iako su u svom posljednjem nastupu, prije sedam dana u Koprivnici, upisale drugi ovosezonski poraz od najbolje ekipe skupine, odlična forma rukometašica Podravke Vegete, kao i njihova borbenost i želja za pobjedom ni u jednom trenutku nisu jenjavale.

Liga prvaka ili Kup kupova?

Arena Stožice u nedjelju će biti domaćin velike borbe za preostalo mjesto skupine B koje vodi u nastavak natjecanja za prvakinje Europe. Treće mjesto pak vodi u 1/16 finala Kupa pobjednika kupova. Ekipa Podravke u Sloveniju stiže s prednošću od dva boda, naime, do sada ih je sakupila šest, dok je Krim osvojio njih četiri. Koprivničankama je za nastavak puta u Ligi prvakinja potrebna pobjeda ili neriješeni rezultat, a svoj cilj ostvariti mogu i ukoliko pretrpe poraz s maksimalno tri pogotka razlike. Dakle, igračice Krima u drugi krug mogu stići samo ukoliko ostvare pobjedu s minimalno četiri gola razlike te ukoliko slave s +3, ali zadrže Podravku na manje od 22 postignuta pogotka.

Upravo stoga, pa čak i unatoč ozljedi njihove kapetanice Mirande Tatari koja je uspješno operirana prije nekoliko dana te se na njenu pomoć na terenu neće moći računati sve do kraja ožujka ili početka travnja, igračice iz Koprivnice imaju pravo nadati se i vjerovati u svoja znanja i mogućnosti, kao i osloniti se na nešto malo sportske sreće, kako bi svoj put u Ligi prvakinja ove nedjelje osigurale na terenu svojih izravnih i vječnih suparnica, rukometašica Krim Mercatora.

Slovenke su u dosadašnjem dijelu natjecanja upisale dvije pobjede te tri poraza te se u njihovoj igri uistinu vidi koliko im nedostaje pomoć jedne od njihovih najboljih i najvažnijih igračica, ujedno nositeljice igre hrvatske reprezentacije, Andree Penezić koja se ozlijedila još za vrijeme Olimpijskih igara. Međutim, i na tom polju stižu dobre vijesti za ekipu Tonea Tislja, naime, hrvatska se rukometašica vratila treninzima te se već u posljednjem susretu u Rumunjskoj našla u zapisniku, dok se u sklopu šestog i posljednjeg kola natjecanja po skupinama Lige prvakinja očekuje da će Penezić na nekoliko minuta i na parket kako bi osjetila loptu i igru.

Unatoč tome trener Slovenki uvijek može računati na drugu hrvatsku predstavnicu u redovima Krima, vratarku Jelenu Grubišić, koja svojim dobrim danom itekako može zapapriti hrvatskim prvakinjama. Među popularnim Tigricama, dakako, su još i uvijek vrlo dobre Njemice Müller i Wörz, kao i efikasna domaća rukometašica Tamara Mavšar.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Iako zdravstveno stanje u redovima Kokica nije najsjajnije, dok se ono kod Slovenki popravlja, trener Hrupec i dalje je izuzetno optimističan: "Nismo baš u idealnom stanju, s obzirom na to da Vesna Milanović Litre još ima problema sa stopalom od utakmice s Györom kada je u prvom poluvremenu izašla van. Imala je dva dana poštede te je bila na terapijama, ali bit će u redu i moći će izdržati utakmicu. Andrea Čović imala je visoku temperaturu te dva dana nije bila na treningu, ali do utakmice će se njeno stanje popraviti. Na kraju, Nikica Pušić-Koroljević je u stanju kakvom jest, malo smo je zaliječili, ali mislim da neće biti u stanju odigrati čitavu utakmicu pa tako ni preuzeti odgovornost za organizaciju igre. Sve ćemo ''pokrpati'' i napraviti da sve ipak bude u redu."

Trener Podravke Vegete u Ljubljanu je poveo 16 svojih igračica koje u odličnoj atmosferi te izuzetno motivirane dočekuju nedjeljni susret šestoga kola Lige prvakinja: "Atmosfera je izvanredna. Gledamo snimke svaki dan, a u četvrtak su nam i sparirali dečki iz RK Koprivnice te su cure odigrale jako dobro. Znaju što nam je potrebno, spremne su dati sve od sebe budući da znaju da idemo po rezultat koji bi nas odveo u drugi krug Lige prvakinja", zaključio je Hrupec.

Koprivničke Kokice po nastavak europskog sna u Ligi prvakinja kreću u nedjelju u ljubljanskoj Areni Stožice u kojoj će sav rad, trud i znanje, kao i motiv i želju, u 60 rukometnih minuta morati pokazati u borbi sa slovenskim Tigricama koje također vrebaju europsko proljeće. Ukoliko hrvatske prvakinje pokažu što znaju te zaigraju i za svoju ozlijeđenu kapetanicu Tatari gotovo je sigurno kako će se kući moći vratiti sa širokim osmijehom na licu.

Utakmica u Ljubljani između Krim Mercatora i Podravke Vegete na rasporedu je u 20.30 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Győri Audi ETO KC37:26U Jolidon Cluj
Krim Mercator28:22Podravka Vegeta
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2012. u 17:39
    Ajmo Podravka,samo hrabro ;)
    Obrisan korisnik
  • Gips18.11.2012. u 17:15
    Ajmo Kokice, možete Vi to!
    Gips
  • Obrisan korisnik18.11.2012. u 14:05
    Sretno za Kokice :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2012. u 11:12
    Kod Krima treba spomenuti i ovu šokantnu vijest ispred nekoliko mjeseci o kojoj Sportnet (mislim da) nije pisao http://www.eurohandball.com/article/015564/Krim+under+shock,+Piedade+suffered+stroke
    Obrisan korisnik