Košarka

Juniori Splita bolji od juniorske reprezentacije Izraela za trofej u Drnišu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 19.11.2012.
Juniori Splita bolji od juniorske reprezentacije Izraela za trofej u Drnišu

Juniori Splita pobjednici su međunarodnog Memorijalnog turnira Dragan Županović u Drnišu. Splitska momčad u prve je dvije utakmice pobijedila Cibonu i Široki, da bi u finalnom okršaju savladala i juniorsku reprezentaciju Izraela...

Drniš je minulog vikenda bio domaćin jakog međunarodnog juniorskog košarkaškog turnira na kojem su nastupili Split, Zadar, Cibona, Široki, zajednička selekcija šibenskog Jollyja i domaćeg DOŠK-a, te poseban gost - juniorska reprezentacija Izraela.

Nakon razigravanja po skupinama u petak i subotu, u nedjeljno finale plasirale su se momčadi Splita i Izraela. Splićani su nakon pobjeda protiv Širokog (95:63) i Cibone (88:85), u finalu bili bolji i od izraelske juniorske reprezentacije 73:67 i uzeli trofej pobjednika.

Treće mjesto pripalo je Ciboni, koja je pobijedila Zadar 114:107, dok je peta momčad Širokog.

Za najboljeg igrača turnira izabran je kapetan Žutih Ivan Jukić, a osim njega u najbolju petorku turnira uz dvojicu Izraelaca izabrani su Splićanin Ivan Bender, te Cibonin Lovro Mazalin. Najbolji strijelac turnira je Vlatko Granić, igrač Splita na posudbi u DOŠK-u, koji je Širokom posljednjeg dana zabio čak 52 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.11.2012. u 12:38
    Bravo Zuti, dobit ovakve protivnike nije mala stvar!
    narada108