Nogomet

Pletikosa: "Nismo bili ništa lošiji od Anžija"

Lovro Štrbinić • utorak, 20.11.2012.
Pletikosa: "Nismo bili ništa lošiji od Anžija"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Rostova izvukli su neodlučen rezultat na gostovanju kod Anžija u Mahačkali. Pletikosa je tijekom cijelog susreta sačuvao mrežu netaknutom i prema mnogima zaslužio epitet igrača utakmice...

Protekle nedjelje Rostov je u ruskom nogometnom prvenstvu osvojio bod u utakmici protiv Anžija. Gostovanje kod jedne od najsnažnijih momčadi lige dobro je prošlo za Pletikosu i suigrače, a upravo je hrvatski reprezentativac zaslužio brojne pohvale za svoju izvedbu.

Prema mnogima proglašen je igračem utakmice zbog nekoliko odličnih intervencija. "Jučer smo igrali bez šest standardnih igrača, ali svejedno nismo bili ništa lošiji od Anžija. Igranje u Mahačkali je jedno od najtežih gostovanja u ligi, ali mi smo bili jako dobri, osim u posljednjih pet minuta", rekao je Pletikosa nakon susreta za službenu stranicu kluba.

Spomenuo je pad u igri svoje momčadi u posljednjih minutama, na što se potom dodatno osvrnuo: "To i dalje ostaje naš najveći problem. Imali bismo sada već 5-6 bodova više na svom kontu da nismo primali pogotke u završnicama susreta."

Također, istaknuo se obranom u sudačkoj nadoknadi, kad je sjajno reagirao na udarac Serdereva iz odlične pozicije. "Iskustvo i koncentracija su mi jako pomogli kod tog udarca. Tu je također bila i jedna sila koja se stvorila našim zajedništvom, a koja mi je davala dodatno samopouzdanje na vratima", rekao je o toj situaciji.

"Svi su dečki dali sve od sebe. Ovo je za nas bio pozitivan rezultat i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Osjećam da rastemo iz meča u meč", zaključio je prvi vratar kluba koji se nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice s 13 osvojenih bodova i izvan je zone koja vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 16:53
    Jer ovako ispadaš glup.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 16:52
    S obzirom na financijsku moć naftaša koji drži Anži za Rostov je ovo velik rezultat, a @nestashko ako ne znaš ponešto o Ruskoj ligi nemoj komentirat budi pametan šuti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 09:52
    e ne ma kakvi, zato ste prvi na tablici :S
    Obrisan korisnik