Nogomet

Di Matteo: "Pod pritiskom sam od prvog dana, na to se morate naviknuti"

Ante Zovko • srijeda, 21.11.2012.
Di Matteo: "Pod pritiskom sam od prvog dana, na to se morate naviknuti"
Foto: EPA

Aktualni europski prvak Chelsea na rubu je eliminacije iz Lige prvaka poslije 0:3 poraza u Torinu. Trener Roberto Di Matteo objasnio je zašto je ostavio Fernanda Torresa na klupi i općenito formaciju svoje momčadi.

S obzirom na reputaciju Romana Abramoviča, vlasnika Chelseaja, ne bi bilo iznenađenje da Di Matteo bude primoran spakirati svoje stvari za nekoliko dana ili tjedana. Chelsea je porazom iznimno kompromitirao svoje izglede za plasman u osminu finala.

U posljednjem kolu mora pobijediti Nordsjealland koji je u utorak izgubio od Šahtara 2:5 i nadati se pobjedi ukrajinskog prvaka, koji je već siguran, protiv Juventusa.

Angelo Alessio, pomoćni trener Juventusa: "Odabrali smo igrače koji su bili u boljoj formi. Moram komplimentirati cijeloj momčadi na ovoj utakmici. Htjeli smo zadržati visoki ritam svih 90 minuta, htjeli smo ih prisiliti da se brane. Naravno, igrali smo protiv velike momčadi kao što je Chelsea, pa je neizbježno da su i oni imali nekoliko šansi. Naša posljednja utakmica bit će iznimno važna jer nismo još prošli, pa ćemo igrati kao večeras."

Di Matteo se našao pod paljbom novinarskih pitanja o formaciji svoje momčadi, prije svega zašto je Fernanda Torresa ostavio na klupi:

"Torres je, kao i svi igrači koji ne počnu susret na terenu, bio razočaran, ali sigurno ima budućnost, a svi zajedno se moramo podignuti. Htio sam drugačiji pristup protiv Juventusa i poremetetiti njegovu stopersku liniju."

"Njihov prvi gol bio je plod sreće jer se lopta odbila, ali mi primamo golove i radimo na tome, a obrambeno morate biti čvrsti ako želite pobjeđivati", odgovorio je trener s kojim su Bluesi prošle sezone u Münchenu osvojili prvi europski šampionski pokal.

"Još imamo nade jer smo matematički još u igri", upozorio je Di Matteo. "Moguće je da Šahtar pobijedi Juventus na svojem terenu.

Neizbježno je bilo pitanje mogućeg otkaza. Mediji su već počeli spekulirati imenima njegovih mogućih nasljednika, poput Josepa Guardiole, Rafaela Beniteza, ali i Josea Mourinha.

"U velikom klubu kao što je ovaj, naiđete na nekoliko loših rezultata, živite pod pritiskom i na to se morate naviknuti. Tako je od prvog dana i sada je na meni da podignem igrače", diplomatski je odvratio trener Chelseaja kojeg već tijekom vikenda očekuje novi veliki izazov. Na Stamford Bridge dolazi Manchester City, koji je također na rubu eliminacije u Ligi prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 09:26
    di matteu bi tribali dati kredit bar do kraja sezone,ipak in je osvojia ligu prvaka
    Obrisan korisnik