Košarka

Wright: "Ne trebamo se fokusirati na odlazak trenera, bitna je naša igra"

Ivor Krapac • srijeda, 21.11.2012.
Wright: "Ne trebamo se fokusirati na odlazak trenera, bitna je naša igra"
Foto: Davor Sajko

Domaće pobjede nad Cajom Laboral i Žalgirisom vratile su Cedeviti nadu u prolazak u Top 16 Eurolige, a na tom putu, u četvrtak će biti na vrlo važnom gostovanju u sedmom kolu skupine C. Poslije neočekivanog odlaska Božidara Maljkovića, hrvatski predstavnici u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju će pod privremenim vodstvom Jakše Vulića igrati u Milanu, gdje će ih dočekati Emporio Armani...

Četiri kola do kraja prvog kruga, susret Emporio Armanija i Cedevite u milanskom Mediolanum Forumu, koji će započeti u četvrtak u 20:45 sati, bit će od velike važnosti i jednima i drugima. Talijanski i hrvatski predstavnici trenutno su na omjeru 2-4, a u slučaju da Cedevita pobijedi i time uzvrati momčadi Sergija Scariola za poraz u Zagrebu, bio bi to ozbiljan korak prema Topu 16 - iako bi i nakon toga čekalo još dosta posla.

Dan nakon objave da je Božidar Maljković otišao i neće se vraćati na Cedevitinu klupu, zagrebačke Crvene čeka put u Italiju, a glavni će ovog puta biti Jakša Vulić, koji je u ranom dijelu sezone postao Maljkovićev pomoćnik. Prije toga, tijekom ljeta, u klub se vratio kako bi preuzeo juniorsku momčad i vođenje seniora Mladosti u A-2 ligi, s kojima Cedevita surađuje.

Jakša Vulić: "Ne mislim da će mi biti teško, bio sam dosta involviran u svim pripremama, suradnja s trenerom Maljkovićem bila je pozitivna. Zahvalan sam što mi je pružio mogućnost da osjetim euroligašku atmosferu iznutra, rad s trenerom koji je toliko prošao u karijeri bio mi je pozitivno iskustvo."

"Teško je predvidjeti hoće li reakcija momčadi ići u pozitivnom ili negativnom smjeru."

Vulić je već bio na klupi tadašnjeg Hirona, kasnije Cedevite, u klubu je okončao igračku karijeru, a novu epizodu, doduše privremenu, započet će na zahtjevnom gostovanju. "Moram reći da je ova situacija jako iznenađujuća i za mene, kao i za sve u klubu, premalo je vremena prošlo da bih mogao nešto više pričati", kazao je novi glavni trener o odlasku Božidara Maljkovića, najavljujući put u Milano: "Moramo se pripremiti za utakmicu koja nam je vrlo bitna, trebat će nam brza prilagodba na novonastale okolnosti."

"Bez obzira na šok, nadam se da će reakcija biti pozitivna i da će igrači ove dvije utakmice koje slijede odraditi kako želimo", nastavio je Vulić, misleći na Armani i nedjeljno gostovanje kod Partizana u ABA ligi.

"Nisam razmišljao što me u Cedeviti čeka poslije ove dvije utakmice, više sam se fokusirao na pripremu za te susrete. S obzirom na protivnike koji nas čekaju, situacija nije lagana, Milano nas ili gura prema drugom krugu ili nam smanjuje šanse za prolazak, a Partizan je suparnik u vrhu lige. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se spremimo i da ostvarimo najbolji mogući rezultat", komentirao je Vulić posao koji čeka do kraja tjedna.

"Milano ima određenih problema. Provlačila se kroz medije priča o smjeni trenera, izgubili su Basilea zbog teške distorzije skočnog zgloba, a zadnju utakmicu nije im igrao ni Bourousis", opisao je privremeni glavni trener kako vidi prvog sljedećeg suparnika: "U svakom slučaju su favoriti s obzirom da su nas dobili kada smo se sreli u Zagrebu. No, mi se dižemo, što su pokazale zadnje dvije utakmice u Euroligi."

Bracey Wright također je bio iznenađen zbog odlaska trenera, a koliki će to utjecaj imati, nije mogao predvidjeti: "Bit će to teška utakmica s obzirom na okolnosti u kojima sada jesmo, ali imamo vjeru da možemo dobiti ako odigramo najbolje što znamo. Utakmica je vrlo bitna, imamo šansu za Top 16 ako dobijemo, ovaj susret može nam pomoći da ostvarimo taj cilj."

Bez Baždarića, ali s Tomasom

Marino Baždarić i dalje je na prisilnoj pauzi zbog ozljede leđa, propustit će i gostovanje u Milanu, ali nakon što ga zbog manjih problema s koljenom nije bilo u nedjelju protiv Szolnokija, na put sa suigračima ide Marko Tomas, na kojega će Jakša Vulić moći računati.

"Nisam očekivao da će trener otići, ali to se događa u sportu. Uvijek je najteži posao biti trener, jedan dan si na jednom mjestu, a dan kasnije već na odlasku. Neće biti lako s obzirom da idemo na put, ali ne trebamo se fokusirati na trenerov odlazak nego na našu igru", nastavio je američki šuter.

"Kakva će biti reakcija ovisi o igračima koje imate u momčadi, bio sam u ekipama kada su igrači nakon toga reagirali pozitivno i ispalo je dobro, bilo je situacija i da se ekipa raspala", zaključio je Wright taj dio priče: "Reakcija može otići u bilo kojem smjeru, ali ne mislim da će promjena utjecati na našu formu u posljednjih nekoliko tjedana, vjerujem da nas to neće poljuljati."

Cedevita će u četvrtak biti u prilici uzvratiti talijanskoj momčadi za poraz u Zagrebu, a Wright vjeruje da je njegova momčad sada puno jača nego tada: "Protiv Milana smo kod kuće igrali rano u euroligaškoj sezoni, još smo bili u fazi prilagodbe, a kako je ovo jaka grupa, bilo je i malo nervoze. No, pri kraju prvog dijela, s Olympiakosom i Cajom, počeli smo igrati bolje."

"Sada je više samopouzdanja, opušteniji smo, mislim da više nismo toliko pod dojmom ovog natjecanja", istaknuo je Cedevitin američki šuter.

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren21.11.2012. u 11:35
    ćete
    Zdren
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 10:48
    ma koga briga kako će te proći, realno u Zg za vas 'navijaju' samo zaposlenici tedeschia i roditelji klinaca koji treniraju u cedi. nemojte se obrukati u milanu i vitoriji, probajte još dobiti Oly doma i bit će OK.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 09:31
    Hebote al ovaj Vulic ima srece u zivotu, uvijek ga sreca nanese na pravo mjesto u pravom trenutku, vidim i da se Tomas otrijeznio:), Sramota za klub koji pretendira biti ozbiljan da tako nestoprodje bez sankcija ma o kome se radilo. Pa covjek je u njihovom kampu na velesajmu narucivao votku i pio???
    Obrisan korisnik