Nogomet

Lucescu: "Lagano je moglo biti 8:3 na kraju"

Ante Zovko • srijeda, 21.11.2012.
Lucescu: "Lagano je moglo biti 8:3 na kraju"
Foto: EPA

Treneri Nordsjaellanda i Šahtara izvlačili su pozitivno iz pobjede 5:2 ukrajinskog prvaka u Danskoj. Iako razočaran brojem primljenih golova, domaći strateg vidio je i dosta toga dobroga, a gostujući kaže da su njegovi Rudari ostvarili sve što je zamislio.

Kasper Hjulmand i Mircea Lucescu nisu se obazirali na nesportski potez Luiza Adriana kod njegovog prvog od ukupno tri gola, kad je uzeo loptu koju je njegov suigrač dodavao domaćem vrataru, zaobišao ga i zabio za 1:1.

Bez obzira na to, Šahtar je dokazao da je kvalitetniji, što se odrazilo na rezultatu. Potvrđuju to i riječi Hjulmanda koji je rekao da danski prvak nije imao šanse za pobjedu:

"Ušli smo u drugo poluvrijeme pomalo šokirani, ne samo Šahtarovim golom za 1:1, nego i njihovim golom za 2:1 malo prije poluvremena. To je uvjetovalo loš početak drugog dijela. Na odmoru smo se dogovorili da naše frustracije iskoristimo na pozitivan način i mislim da smo imali prilika za to, ali ih nismo iskoristili. Naravno da sam uzrujan zbog broja golova koje smo primili, ali ne smijemo zaboraviti da smo mnogo toga pozitivnoga napravili čemu se možemo okrenuti u budućnosti."

Lucescu kaže da žali što Šahtar nema barem još dva boda u Ligi prvaka, ali zadovoljan je i s deset iz pet utakmica:

"Naši rezultati u Ligi prvaka i prvenstvu najbolji su pokazatelj naše igre. Kvaliteta našeg nogometa dopušta nam da igramo spektakularno ne samo kod kuće, nego i u gostima."

"Na poluvremenu sam rekao momcima da zaigramo na visokoj razini kako bismo svima pokazali da smo mnogo jači od naših protivnika. Ispunili su moj zahtjev, moglo je lagano biti 8:3 na kraju. Iznimno sam zadovoljan našom izvedbom u drugom poluvremenu. Igrali smo dobar nogomet i osigurali tri boda koja nas vode u nokaut fazu."

Šahtar je osigurao svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka, a njegovoj pobjedi protiv Juventusa nadat će se Chelsea kojem je to jedina opcija za prolazak uz obveznu pobjedu protiv Danaca na Stamford Bridgeu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos21.11.2012. u 12:06
    Da su imali cojones trebalo ga je skršiti ono pravo, pa nek se liječi jedno pola godine i razmišlja o svom fair playu!
    ivos
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 10:59
    je fkt. je onaj brazilac pravi serator i onda se svi prave da nije vidio, pa kak nije vidio situaciju, smješno toliko sebičnosti i egoizma kod tih igrača ništa čudno, trebalo bi ih novčano kazniti, kažnjavalo se za veće gluposti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 10:52
    Mislim da nema nikakve dvojbe da je šahtar puno bolji od danaca, al kad zabiš onakav gol mislim da si pokazao svijetu kolko si smeće od čovjeka i mrzitelj mire klosea
    Obrisan korisnik